rydzo Posted March 13, 2006 Report Share Posted March 13, 2006 Zastanawiam się nad skorzystaniem z oferty Work and Travel. Mam pytanie do osob, ktore juz tam byly. Ile wychodzi miesiecznie utrzymanie sie tam? Chodzi mi o zywnosc itp. Bylbym wdzieczny za odpowiedzi. I jak finansowo wyszlisci na tym wyjezdzie? Pytam tak z ciekawosci. I jeszcze jedno: chce skorzystac z oferty BTC ale widze, ze maja drogie bilety. W tamtym roku podobno w I pol czerwca do NY ok 2400. To dosyc duzo. Czy nie jest to czasem niezgodne z prawem, ze w swoich umowach zaznaczaja, ze bilet musze tylko za bezposrednictwem ich biura kupowac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alan-T9 Posted March 15, 2006 Report Share Posted March 15, 2006 Koszty to: ok 200$-300$ na osobe, miesiecznie za mieszkanie ( oczywiscie zalezy od standardu i w ile osob sie mieszka) ok 100$ na jedzenie, na miesiac 40$ na rower. chyba ze pracodawca zapewnia transport. Oczywiscie mozna zyc za 1000$ miesiecznie;) zalezy co kto lubi;) Zasadniczo wyjazd zawsze sie zwraca, wystarczy ze zarobisz 2500$ i jestes na czysto A z tym biletem to koszty wahaja sie wgranicach 3000pln. Biura ktore pozwalaja na wykup biletu samodzielnie zazwyczaj kaza sobie placic dodatkowa oplate tzn. manipulacyjna i zazwyczaj to jest ok 100$-200$ i wydaje mi sie ze jesli podpisujesz z takim biurem umowe to znaczy ze sie na to zgadzasz i wtedy to jest juz calkiem legalne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszwsap Posted March 15, 2006 Report Share Posted March 15, 2006 koszty mieszkania wahaja sie od 0 do 600$ ogolnie w moim rejonie wikszasc placila 100$ za tydzien jesli chodzi o wyzywienie to zalerzy co bedziesz jadl jaki masz apetyt jak polecisz na samych smieciach a takie w usa jest bardzo tanie to mysle ze 100/150$ sie zamkniesz jesli chodzi o zarobki zaczynaja sie od 0 do 15000$ (z takimi ja sie spotykam) wiec wiesz wszystko zalerzy ile znajdziedz prac ile bedziesz pracowal i ile dadza ci za godzine:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
karus Posted March 17, 2006 Report Share Posted March 17, 2006 ja płaciłem $140 za miesiąc dwa pokoje salon kuchnia łazienka na 4 osoby plus prąd ale to grosze... dało sie przeżyc jezeli chodzi o żarcie za $150 za miesjąc, a zarabiałem od $500 do $800 za tydzień tak ze nei było zle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.