unknown _girl Napisano 23 Marca 2006 Zgłoś Napisano 23 Marca 2006 witam, mam male pytanko, ile dni przed data podana na wizie mozna wjechac do usa. slyszalam juz tyle wersji ze zaczelam sie gubic. chodzi o W&T. a tak przy okazji jade juz drugi raz jakby ktos mial jakies pytania a ja bede w stanie odpowiedziec to napewno odpowiem. pozdrowionka!
moneeca Napisano 23 Marca 2006 Zgłoś Napisano 23 Marca 2006 Do tygodnia przed datą podaną na promesie.
KLOPS Napisano 23 Marca 2006 Zgłoś Napisano 23 Marca 2006 Mi w biurze powiedziano ze do 20 dni przed i po dacie podanej na promesie ???????!!!!!!!!!!
unknown _girl Napisano 23 Marca 2006 Autor Zgłoś Napisano 23 Marca 2006 hmmm, musze sie u siebie w biurze zapytac. zobacze co mi powiedza. Dzieki Bogu juz jestem po rozmowie w ambasadze, wiec mam duzo czasu. Ale dzieki za chec pomocy. pozdrowionka dla wszystkich
justiki Napisano 23 Marca 2006 Zgłoś Napisano 23 Marca 2006 Jak odbieralam paszport z wiza J1, to byla do niej przyczepiona kartka z ambasady, ze moge wjechac na 30 dni przed data na DS. Tak tez zrobilam i zadnych problemow nie mialam na granicy. Problem tkwi w tym, ze biura czesto mowia, ze wyjazd moze nastapic tylko tydzien/20 dni przed data na DS, bo od wtedy rozpoczyna sie ubezpieczenie... Gdy wjezdzasz miesiac wczesniej "zazwyczaj" nie masz ubezpieczenia :cry: Tak samo jak w przypadku np Internship, ja musialam wykupic dodatkowo ubezpieczenie na 19 miesiac, aby byc ubezpieczona w trakcie 30 dni na podrozowanie. Prace natomiast mozesz podjac nie predzej anizeli na dacie na DS 2019. W praktyce, wiadomo bywa roznie... J.
unknown _girl Napisano 23 Marca 2006 Autor Zgłoś Napisano 23 Marca 2006 dzieki, tez mi sie wydawalo ze 30 dni ale nie wiedzialam, gdzie to widzialam i teraz nie moglam nigdzie znalesc. juz wiem! w paszporcie. no to super. dzieki za odpowiedz!
Flame of Udun Napisano 24 Marca 2006 Zgłoś Napisano 24 Marca 2006 w teorii 30 dni jednak lepiej za wczesniej nie poniewaz moga sie pytac co uczestnik chce robic tak wczesniej jesli nie ma jeszcze prawa do pracy..
unknown _girl Napisano 24 Marca 2006 Autor Zgłoś Napisano 24 Marca 2006 spoko, ja i tak mam zamiar przyleciec tylko pare dni przed rozpoczeciem pracy. cos okolo tygodnia. w zeszlym roku bardzo mile wspominam rozmowe z urzednikiem. jak zobaczyl paszport z polski to wielki usmiech pojawil sie na jego twarzy, o nic nie pytal bo sie spieszylam na transport do pracodawcy. z usmiechem powiedzial ze szybciutko sie mna zajmie bo rozumie moj pospiech. bylo sympatycznie:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.