Skocz do zawartości

kontakty

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

chcia3abym sie skontaktowaa z osobami które bra3y udzia3a w work&travel na Florydzie lub w Californii-chce tam wyjechaa ale nie moge znale?a pracodawcy -mo?e wy coś wiecie?gdzie pracowaliście,jakie warunki itp.

Napisano

Ja w zesz3ym roku pracowa3am w Sea World Orlando, na Florydzie. Jednak oni biorą ludzi tylko z targów pracy... Du?o osób pracowa3o w Universal Studios - mo?e tam spróbuj... Poza tym w Orlando jest na prawde du?o pracy, napisz na mejla, postaram sie coś podpowiedziea 8)

Napisano

Pracowalem w Californii w parku Six Flags Magic Mountain (Los Angeles - Valencia). Niestety nie sądze, ?eby mozna by3o za3atwia sobie prace bezpośredni przez nich. Na miejscu mo?na by3o 3atwo znale1a prace w pobliskim McDonaldzie. Jak z innymi ofertami to niestety nie wiem, bo specjalnie sie nie rozgląda3em.

Napisano

pracowalam w Tahoe (to jest na granicy Nevady i Californi). Jest tam kilka kasyn w ktorych bez problemu znajduje sie prace ale z reguly dopiero na miejscu. Moze sprobuj napisac cos do Harrah's - oni dawali kontrakty

Napisano

Na Florydzie pracowa3em w kompeksie Sheratona na polu golfowym. To by3o w okolicach St. Augustin. Ogólnie w tym miasteczku mo?na by3o znale?a prace w knajpkach i restauracjach ale raczej na czarno. Polecam do zwiedzenia to miasteczko. W koncu najstarsze miasto w USA

• 1 miesiąc później...
Napisano
pracowalam w Tahoe (to jest na granicy Nevady i Californi). Jest tam kilka kasyn w ktorych bez problemu znajduje sie prace ale z reguly dopiero na miejscu. Moze sprobuj napisac cos do Harrah's - oni dawali kontrakty

Od wakacji 2003 Harrahs dramatycznie zredukowal liczbe pracowanikow na J-1. Moze teraz sie zmieni, ale watpie. Ja mam zielona karte, i jak poszlam tydzien temu po prace pierwsze pytanie bylo:J-1? Kontrakty dostaje sie tylko jesli sie kiedys pracowalo w ktoryms z kasyn, bo mozna zadzwonic i sie przypomniec, ale ogolna polityka kasyn jest taka, ze nie daja kontraktow.

I jak cos to radze sie spieszyc, w ostatnie wakacje ok 10 czerwca nie bylo juz pracy. Dopiero w sierpniu zaczynalo sie wykruszac (ludzie rezygnowali z drugich prac).

Rok temu najwiecej przyjal Caesars i Horizon.

Praca po stronie Kalifornii nie jest najlepsza (inne przepisy;brak nadgodzin, bezplatne przerwy itd).

Napisano

Marley ma racje, zreszta co ja bede dyskutowal z kims, kto jest na miejscu? :wink:

Z wiesci, ktore docieraja do mnie z Laughlin, NV, tez mozna bez trudu wywnioskowac, iz Harrah's (ale powoli i inne kasyna... :) ) zaczynaja miec dosc studentów z wiza J1...

Ja sie im nie dziwie po tym, co sie dzialo chociazby dwa lata temu... Mialy miejsce bardzo nieprzyjemne wydarzenia, lacznie z zamawianiem przez housekeeperów - polskich studentów filmów w systemie pay-per-view do pokojów, które akurat sprzatali... :smt013

Generalnie jednak - jezeli w ogóle - kasyna chetniej przyjmuja te osoby, które juz wczesniej zasluzyly sie czyms pozytywnym i/lub np. posiadaja identyfikator z okresu poprzedniego pobytu (badge lub tag...) jako taki znak rozpoznawczy...

Nie sadze, aby mozliwym (a moze?) bylo znalezienie pracodawcy i otrzymanie kontraktu ot tak - przez internet... Nie w przypadku osób, których dany pracodawca w ogóle nie widzial...

Po to sa organizowane targi, aby tam sie zaprezentowac i uzyskac kontrakt...

Jesli jednak przyjedzie sie w dane miejsce odpowiednio wczesnie, mozna znalezc cos ciekawego... Ale to dopiero na miejscu!

Pozdrawiam,

DAWID

Napisano

Chomik, czy Ty zawsze musisz miec ostatnie zdanie?:lol:

Masz racje, niektorzy odwalaja lipe, i nie zostaje to bez echa. Np.Polacy na housekeepingu nie zmieniali przescieradel, spoko co?:/ Ale mi tez by sie nie chcialo..:o

M.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...