malinka Napisano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2004 Hi mam pytanie do wszystkich ...czy ktos moglby udzielic mi porady.... przebywam w USA na wizie J-1. Zostala mi ona przedluzona....poznalam tutaj mojego chlopaka, ktory przebywa tu nielegalnie i tak sie sklada ze jestem w ciazy.... Chcialabym sie dowiedziec z jakimi konsekwencjami wiaze sie urodzenie dziecka w USA ? Jaki status, obywatelstwo bedzie ono mialo ? Czy powinnam wrocic do kraju i wszystko co wiaze sie z tym....Prosze o pomoc moj kontakt na stronie usa.info badz moj adres email malinka333@vp.pl. Wszystkim serdecznie dziekuje za zetelne informacje...
w0jn4 Napisano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2004 Czesc, znam jedno malzenstwo, ktore przebywa nielegalnie w stanach i jakis czas temu (dosc niedawno), dziewczyna urodzila dziecko. Jest to mozliwe i nie musisz wracac do polski. Dziecko dostanie obywatelstwo, a Wam radze zglosic sie do Polsko-Amerykanskiego Stowarzyszenia. Tam napewno dostaniecie pomoc w zalatwianiu wszelkich informacji i rowniez bedziecie mogli zalatwic sobie pomoc finansowa. Jest to dosc istotne, poniewaz nie bedziecie musieli placic za porod i inne zabiebi zwiazane z ciaza. Zycze Wam duzo szczescia razem
black Napisano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2004 nie lam sie jest wyjscie z tej sytuacji mozna urodzis w usa nie placac .....
Czarnamalina Napisano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2004 sorry, moze bede chamska, ale gratuluje bezmyslnosci...
Evrin Napisano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2004 Witam, najwazniejsze o czym powinniscie teraz pomyslec to ubezpieczenie, bo porod w USA kosztuje majatek. jestes legalnie, to duzy plus. wykup sobie odpowiednie ubezpieczenie, nie mow oczywiscie ze jestes w ciazy, potem idz do lekarza i powiedz ze Cie brzuch boli i nie wiesz czemu... Kolezanka tak zrobila w 3 miesiacu ciazy i przeszlo Twoje dziecko bedzie mialo obywatelstwo amerykanskie(co nie znaczy ze Ty i Twoj chlopak je dostaniecie). napisz, jak sie sprawa troche rozwinie, ciekawa jestem co wykombinujecie pozdrawiam serdecznie Ewa
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.