jok Posted April 1, 2006 Report Share Posted April 1, 2006 Co bardziej się opłaca? Ile kosztuje wypożyczenie samochodu, a za ile można coś na 4 kółkach kupić? Jakie są w obu przypadkach formalności? Jak jest potem ze sprzedarzą samochodu (podobno jest problem jeżeli sprzedajesz go w innym stanie - to prawda?) z góry dzięki za odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
anyz Posted April 1, 2006 Report Share Posted April 1, 2006 a po co ci chcesz samochod ? to jest podstawowe pytanie . Jak chcesz tylko na tripa zeby cos zwiedzic lub dojechac do pracodawcy to lepiej wynająć- potrzeba miec karte kredytową "wypukłą" Jeśli bedziesz dojeżdzał do pracy a nie masz innej możliwosci to kup jakiegoś trupa {albp sie z kimś dogadaj i kupcie w kilka osob} -ogolnie kupna wozu nie polecam -wiele osob zamoczylo w ten sposob poszukaj na forum bo temacik był już poruszany Link to comment Share on other sites More sharing options...
jok Posted April 1, 2006 Author Report Share Posted April 1, 2006 myślałem raczej o zakupie/wypożyczeniu samochodu na tą przyjemniejszą część programu - czyli travel Link to comment Share on other sites More sharing options...
lilka Posted April 1, 2006 Report Share Posted April 1, 2006 Jak byłam ze znajomymi w Stanach to kupowaliśmy samochody bo nie mieliśmy jak dojeżdźać do pracy-nawet autobusów nie było. w sumie to 4 samochody kupiliśmy. Ceny od 600 do 1000 $. Jeden rozleciał się po miesiącu, drugi był mój i jeździłam nim całe 3 miesiące zanim siadł na drodze i już się nie ruszył, a trzeci i czwarty posłużyły przez cały wyjazd i ludzie nawet w końcową podróż po Stanach się nimi udali a przed wylotem autka sprzedali. Ja ponad 100$ musiałam zapłacić za to żeby wzięli mój samochód na złom:)no i za ubezpieczenie trochę zapłaciłam (bałam się jeździć bez) ale ludzie też wypożyczali- drożej to wychodziło choć trzeba przyznać, że wtedy mniej trzeba było ładować pieniędzy w benzynę, bo nowe samochody tyle nie ciągnęły co te staruszki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lilka Posted April 1, 2006 Report Share Posted April 1, 2006 a jeśli chcesz tylko na podróżowanie to kupno nie miałoby sensu- dużo taniej wypozyczysz samochód i będziesz miał gwarancje, że ci się nie rozleci:) nawet nie ma co się zastanawiać. z wypozyczeniem samochodu nie ma problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darop Posted April 1, 2006 Report Share Posted April 1, 2006 w sumie też uważam że lepiej jest wypożyczać samochód wiadomo jak się ma 4 kółka to szczególnie w USA dużo one ułatwiają ale my sobie dawalismy rade bez tego a w sumie samochód mielismy wypożyczony chyba z 5-6 razy, trzeba też liczyć że koszta rozkładają się na kilka osób więc nie wychodzi to tak najgorzej, a na podróżowanie też lepiej wypożyczyć przynajmniej wiadamo że twój samochód jest sprawny w 100% a jak stanie i nie będzie chciał ruszyć to podstawią nowy, ale znałem też kilka osób które samochody kupiły nawet w dobrym stanie za około 1000$ i przejeździli nimi całe wakacje i nawet jakieś wypady dalsze zaliczyli, wtedy jednak wiadomo trzeba się postarać o jego sprzedaż, no i ubezpieczenie sporo kosztuje a bez to ja bym się bał jeździć, bo przecież zawsze może się zdarzyć coś nieprzyjemnego, jakaś stłuczka chociażby i jeśli to by było z twojej winy to pokrycie naprawy samochodu(tej drugiej osoby-Amerykanina) będzie kosztowało majątek bez odszkodowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.