mutu Napisano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2006 Witam, jak to jest z kupnem auta w Usa jesli jestem na wizie F-1 ? Hmmm czy mam prawo do tego typu zakupow i rejestracji auta ? :?
kubakj Napisano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2006 Witam,jak to jest z kupnem auta w Usa jesli jestem na wizie F-1 ? Hmmm czy mam prawo do tego typu zakupow i rejestracji auta ? :? Masz takie same prawo jak amerykan czy nielegalny emigrant. A nawet lepiej, bo jak masz SSN, to juz z gorki. Prawko jak masz amerykanskie, to nie potrzebujesz SSN, a jak nie masz prawka, a masz SSN, to ubezpieczenie musisz kupic na prawko miedzynarodowe. Bedzie wyzsze niz na prawko amerykanskie. Bez SSN bedzie drozsze ubezpieczenie. Zarejestrowanie samochodu nie ma problemu.
Loki Napisano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2006 Kupic mozna niezaleznie od statusu.Co do ubezpiecznia i rejestracji: Posiadanie F1 niekoniecznie musi oznaczac posiadanie SSN. Wlasciwie w niektorych stanach (vide NJ) stalo sie to juz praktycznie niemozliwe, by na podstawie F1 dostac SSN. Ale tax number jest do osiagniecia dla kazdego i w polaczeniu z F1 jest wystarczajacy do ubezpieczenia. Zarejetrowanie jest juz tylko formalnoscia, jednak bez ubezpieczenia nikomu samochodu nie zarejestruja. Jesli miales w Polsce prawko od paru lat to szukaj firmy, ktora Ci to wezmie pod uwage przy obliczaniu stawki. Mi w NJ Cure zaliczyli. Niestety niektorzy ubezpieczyciele dochadza do wniosku, ze w Polsce to chyba furmankami jezdzimy i nie obchodzi ich od kiedy jestes kierowca
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.