Skocz do zawartości

konsulat co tam bedzie???

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

rozmowa po angielsku.

pytania:

jak sie masz?

gdzie jedziesz?

co tam bedziesz robil?

gdzie pracowal?

co zamierzasz robic po ukonczeniu studiow?

co studiujesz?

na ktorym roku jestes?

co robia twoi rodzice?(chodzi o zawod)

czy masz rodzenstwo?

niektorzy mieli pytania co jedli na sniadanie itp.

ciezko dokladnie okreslic jakie pytanie konsulowi do glowy przyjdzie . ja podalam te najczesciej pojawiajace sie. pewnie zada ci jakies 3 krotkie pytanka i bedzie z glowy. na pewno bedzie ok! :)

Napisano

nie ma co sie przejmowac :)

ja dzisiaj miałam rozmowe z konsulem w Krakowie i niesamowicie bałam sie z powodu mojej znajomości jezyka;)

rozmowa szybka krotka i na temat :) konsul był bardzo miły i ciagle się uśmiechał :lol:<taki grubszy z bląd włoskami koło 35>

naprawde trzeba sie postarać by nie dostac tej wizy :lol:

Napisano

hej!ja tez mialam rozmowę wczoraj(piątek)w konsulacie w Krakowie.i NIE POWIEM BO SIE BAŁAM,ale tak naprawde nie ma czego!!aha a moje pytanie brzmiało Gdzie jadę? a pózniej to juz było HAVE A NICE HOLIDAY:) a i idex tez nie byl sprawdzany

Napisano

kazdy dostaje j1

a i tak za kazdym razem przed rozmowa jest strach

mozna sie bac jesli sie nie umie nic ang bo pytania sa banalne

bedzie dobrze

tylko denerwujaca jest cala ta procedura

jakby nie mozna zalatwic tego w 5min

a ten grubasek blond w 4 oknie siedzi chyba

Napisano

Witam

Zazwyczaj prawie wszyscy dostają wize ( 99%) , takze nie powinienes sie obawiać chyba ze masz okropnego pecha :)

Ja dopiero pierwszy raz jade za Ocean , wize dostalem a pytania jakie mi zadał konsul to :

1. Jak sie mam :wink:

2. Po co wybieram sie do USA

3. Co studiuje

I tyle a i jeszcze zyczył mi udanych wakacji , w Warszawie polecam okienko numer 2 gdzie urzeduje tam taki młody sympattyczny blondyn , naprawde fajny koles , nawet nie sprawdza dokumentów no kompletnie nic , szczerze go polecam .... a zapomnialbym polecam sie także usmiechac bo Amerykanie lubią usmiechnietych ludzi ... :roll: :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...