martin Napisano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2004 Pytanie jest takie: jak wyglda calosciowa sysstem zwracania podatku za zakupioy np. aparat fotograficzny?? Jedyne co znalazlem to to ze trzeba miec tax refund bill i ze kase zwraca celnik. Chodzi mi o troche dokladniejsze informacje m.in: czy konieczny ss (ja mam akurat), czy zwracaja wszystko i czy moga odmowic, czy po tax refund bill trzeba sie specjalnie upomniec w sklepie i czy zwracaja za wszystko (ja kupilem aparat)?? z gory dziekuje za odpowiedzi.
Spider Napisano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2004 Wydaje mi sie, ze nie ma mozliwosci zwrotu tego podatku :? Osoby kupujace sprzet w USA wioza go przez granice jako wlasny, aby nie zaplacic cla. Jesli zglosisz sie po zwrot podatku to chyba bedziesz musial zaplacic clo, ktore jest wyzsze. Jestem ciekawy czy ktos ma doswiadczenie w tym zakresie?
noyle Napisano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2004 Wydaje mi sie, ze nie ma mozliwosci zwrotu tego podatku :? Osoby kupujace sprzet w USA wioza go przez granice jako wlasny, aby nie zaplacic cla. Jesli zglosisz sie po zwrot podatku to chyba bedziesz musial zaplacic clo, ktore jest wyzsze. Jestem ciekawy czy ktos ma doswiadczenie w tym zakresie? jezeli jest tak mozliwosc to odleglosc miedzy jedna granica USA o druga Polska raczej to wyklucza nie wyobrazam sobie aby amerykanski urzednik naliczal clo i vat dla polski
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.