wisniasier Napisano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 nie wiem czy obilo wam sie o uszy o amnestii w stanach? do mnie doszo pare wersji i nic w sumie pewnego ale zawsze jest jakas nadzieja bo jak jest sie nielegalnie to sami wiecie ze w pewnym momencie zaczynaja sie schodki wiec moze cos. ja slyszalem ze maja byc 3 grupy 1. powyzej 5 lat dostaja zielone karty 2. 2-5 tymczsowe zielone 3. ponizej 2 lat mozna sie starac o pozwolenie o prace piszcie czy wiecie cos o tym :twisted:
unknown _girl Napisano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 nie wiem czy obilo wam sie o uszy o amnestii w stanach? do mnie doszo pare wersji i nic w sumie pewnego ale zawsze jest jakas nadzieja bo jak jest sie nielegalnie to sami wiecie ze w pewnym momencie zaczynaja sie schodki wiec moze cos. ja slyszalem ze maja byc 3 grupy 1. powyzej 5 lat dostaja zielone karty 2. 2-5 tymczsowe zielone 3. ponizej 2 lat mozna sie starac o pozwolenie o prace piszcie czy wiecie cos o tym :twisted: "Ustalono w nim, że nielegalni imigranci przebywający w USA co najmniej pięć lat będą mogli z czasem uzyskać nie tylko prawo stałego pobytu, ale nawet obywatelstwo amerykańskie. Będą to mieli zagwarantowane, jeśli tylko udowodnią, że byli w tym czasie zatrudnieni, zapłacą karę i zaległe podatki, oraz nauczą się angielskiego. Szacuje się, że na około 11 milionów nielegalnych imigrantów, aż 7 milionów mieszka w USA już ponad pięć lat. Według proponowanego planu, ci obcokrajowcy, którzy nielegalnie przebywali w USA mniej niż pięć lat, ale więcej niż dwa (ok. 3 milionów), będą musieli wyjechać do swojego kraju, ale mogą zaraz potem powrócić jako "pracownicy gościnni" do tymczasowej pracy przez sześć lat. Potem mogą się starać o obywatelstwo, ale bez gwarancji jego otrzymania. Wreszcie imigranci, którzy przebywają w USA krócej niż dwa lata (około 1 miliona), będą musieli wrócić do swej ojczyzny i stamtąd dopiero starać się o tymczasową pracę w Ameryce." http://www.gazetaprawna.pl/depesze/depesza...P20060406W07465 pozdro!
wisniasier Napisano 13 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 nigdzie nie jade.. pozniej sie okaze ze nie bedzie mozna wrocic :twisted:
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.