Skocz do zawartości

Czy trudno przejść straż graniczną USA na lotnisku???

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiesz może, czy dokładnie sprawdzają dokumenty i jak w ogóle się stosują do osób z W&T na granicy (na lotnisku)??? Już mam wizę ale... uwaga... dostałem w biurze paszport, otwieram wiza-anulowano, druga strona wklejona wiza-anulowano, następna strona to samo i dopiero na czwartej stronie wiza nie anulowana (jadę da stanów po raz pierwszy, nie mam pojęcia co się stało z moim paszportem w ambasadzie)... Czy mogą pracownicy straży granicznej mieć jakieś zarzuty do mnie? Jak lepiej się zachowywać? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Napisano

zachowuj sie normalnie. nie powinno byc problemow. ogolnie to wszytko na lotnisku przebiega sprawnie. mnie w zeszlym roku trzymali moze z 2 minuty. facet byl bardzo sympatyczny. sprawdzil dokumenty chyba powierzchownie, zeskanowal palce, zrobil pieczatki i szybciutko puszczal. pewnie w chicago jest wieksza kontrola ale w denver bylo sympatycznie. :)

pozdro!

Napisano

a ja tak łatwo nie miałem

po 3 zdaniach zostałem poproszony o udanie sie do specjalnego pokoju w ktorym czekalo juz kilku ludzi

czekalem ok 30min zanim moje papiery zostaly sprawdzone dokladnie i dostalem pieczatke

za drugim razem bylo to samo a lecialem z grupa 10 osobowa

tylkop ja i jedna dziewczyna zostalismy poproszeni na bok i do pokoju gdzie znow czekalem za moimi papierami i pieczatka

na szczescie dostalem sie na teren USA mysle ze w tym roku bedzie bez problemowo

Napisano
Wiesz może, czy dokładnie sprawdzają dokumenty i jak w ogóle się stosują do osób z W&T na granicy (na lotnisku)??? Już mam wizę ale... uwaga... dostałem w biurze paszport, otwieram wiza-anulowano, druga strona wklejona wiza-anulowano, następna strona to samo i dopiero na czwartej stronie wiza nie anulowana (jadę da stanów po raz pierwszy, nie mam pojęcia co się stało z moim paszportem w ambasadzie)... Czy mogą pracownicy straży granicznej mieć jakieś zarzuty do mnie? Jak lepiej się zachowywać? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Aż tyle Ci anulowano?? Heh, podejrzane, ciekawe co sie stało... Dobrze, że przyznali Ci jednak wizę...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...