MoniK Napisano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2006 Hey, w grudniu ubieglego roku otrzymalam wize turystyczna wazna na 10 lat, bylam juz raz w US i wrocilam do Polski. Chce znow tam jechac za miesiac, ktos mi powiedzial, ze powinnam najpierw skonsultowac sie z Ambasada US w Warszawie zanim pojade. Wedlug mnie nie ma takiej potrzeby, ale moze sie myle. Czy kto moze mi poradzic? Czy moge ponownie wjechac na teytiroum US majac wize B1/B2 (wazna na 10 lat), i jak dlugo tam zostac, by nie naruszyc prawa? Mam jeszcze jedna sprawe. Biore slub z obywatelem US, Aaron przyjedzie do PL i zaslubiny odbeda sie tutaj. Zastanawaim sie czy powinnam ubiegac sie o wize narzeczenska, czy moze wyjechac na wize turystyczna, ktora mam, i w US zaczac procedure zwiazana ze zmiana stanu i zamieszkania??
kubakj Napisano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2006 Hey, w grudniu ubieglego roku otrzymalam wize turystyczna wazna na 10 lat, bylam juz raz w US i wrocilam do Polski. Chce znow tam jechac za miesiac, ktos mi powiedzial, ze powinnam najpierw skonsultowac sie z Ambasada US w Warszawie zanim pojade. Wedlug mnie nie ma takiej potrzeby, ale moze sie myle. Czy kto moze mi poradzic? Czy moge ponownie wjechac na teytiroum US majac wize B1/B2 (wazna na 10 lat), i jak dlugo tam zostac, by nie naruszyc prawa?Mam jeszcze jedna sprawe. Biore slub z obywatelem US, Aaron przyjedzie do PL i zaslubiny odbeda sie tutaj. Zastanawaim sie czy powinnam ubiegac sie o wize narzeczenska, czy moze wyjechac na wize turystyczna, ktora mam, i w US zaczac procedure zwiazana ze zmiana stanu i zamieszkania?? musisz na K-1 leciec do USA.
MoniK Napisano 20 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2006 Nawet jesli na granicy nie powiem, ze zawarlam zwiazek malzenski z obywatelem US? Moim celem podrozy byloby odwiedzenie jego rodziny.
kubakj Napisano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2006 Nawet jesli na granicy nie powiem, ze zawarlam zwiazek malzenski z obywatelem US? Moim celem podrozy byloby odwiedzenie jego rodziny. Zalatw sobie zielona karte i juz.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.