Groch Napisano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2006 Co byście wybrali, albo co mi polecacie? Food and Beverage staff - $3.80 - 7.50 Cashiers - $7.00 – 10.00 Guest Room Attendants - $6.86 Stewards - $6.86 Security Officers - $8.00- 10.00 Cashier & Sexurity Officers wymagaja licencji - $350. Teraz pytanie, co wybrać? Zeby zarobić troche siana a jednoczesnie sie nie narobić. Wiem, że to ciężkie do pogodzenia... Jadę pierwszy raz na worka.
fifi Napisano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2006 Żeby się nie narobić to chyba Security. Food and Beverage jest bardzo szerokie: jeśli jest to kelner to bierz, a jeśli kucharz albo zwykły sprzedawca to juz gorzej. Kasjer-wszystko zalezy od kasyna, bo od tego zależą napiwki. Musisz sie dowiedzieć, jak to ogólnie wygląda w tym konkretnym kasynie. Guest Room Attendant to housekeeping, więc raczej odradzam. Ja bym chyba wybrała kasjera. Pzdr
czarny83 Napisano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2006 zgodze sie z poprzedniczka, chociaz jakbys mial druga prace dosc dobrze platna to wybralbym ochroniarza, ja przynajmniej mam taki plan, zeby znalezc sobie ochroniarza, moze i nudno i smetnie, ale wole to niz zapierdzielac jak dzik w 2 pracy po tym jak przyszedlem z poprzedniej
gabrielangel Napisano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2006 nie wiem czy cashier w tym wypadku oznacza ze pracujesz w "cagu" czyli wymieniasz zetony na kase etc. kumpel tak pracowal. z nadgodzinami i napiwkami calkiem niezle wychodzil. tyle ze nudzi troche to stanie i odpowiedzialnosc duza.
Mingan Napisano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2006 a jak sprawa języka wygląda na których stanowiskach trzeba go najlepiej/najgorzej umnieć?
fifi Napisano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2006 Jezyka nie musisz znać na: Steward-zmywanie garów i Guest Room Attendant-sprzątanie pokoi. Na Security chyba też nie za dobrze trzeba znać. W F&B wszystko zależy od stanowiska, Cashier-teoretycznie trzeba znać kilka podstawowych zwrotów, praktycznie wymagają znajomości języka, gdyż jest to praca odpowiedzialna i co tu dużo gadać, jedna z lepszych pozycji. Z tego co ja wiem to tak wygląda. Pzdr
czarny83 Napisano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2006 w secuirity wymagaja niby perfect english w pismie, ale jak to sprawdza? busser, host, dishie praktycznie 0 angielskiego server zalezy czy food server czy coctail bo coctail to wystarczy paru drinkow sie nauczyc i luz a food czasem sa krytyczne sytuacje ale ze srednim ang bez problemu sobie poradzisz
Groch Napisano 20 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2006 Dziekuje za odpowiedzi. Jesli chodzi o język to sie tym raczej nie przejmuje. Myśle, że nie bede miał problemów. Chciałbym podjąć drugą prace i mysle, że nie bedzie z tym wiekszych problemów, tylko jeszcze nie wiem w jakich godzinach bede pracował w kasynie. Cashier - praca przy żetonach. Przy server mam do wyboru - driny albo food. Zastanawiam sie czy wiecej mozna wyciagnać z cashiera (pensja + tipy), czy ochrona ze stałą, pewną pensja. pzdr
fifi Napisano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2006 To masz niezły wybór-życze Ci, żeby nie okazał się on pozorny. Co do tipów Cashierów to zależy od zmiany, kasyna, sezonu i polityki firmy, więc ciężko powiedzieć ile można wyciągnąć. W moim za[beeep]astym kasynie (które było tak naprawdę fajne) najlepsi wyciągali średnio 40$ dziennie napiwków, standard to było 20$, ale wiem że w innych kasynach nie było tak różowo. A co do drugiej pracy to zdecydowanie polecam nadgodziny, jeśli będziesz miał taką możliwość-zawsze to 150%.
czarny83 Napisano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2006 z tego co pisales cashier ma 7-10$+tipy a secuirity 8-10$ to juz z tego widac ze cashier lepszy, ale ostatecznie zalezy to od zmiany nie orientuje sie za bardzo w obowiazkach cashiera, ale wydaje mi sie, ze bedzie to ciekawsza praca niz bycie ochroniarzem ochroniarz albo sie szweda i sie nudzi, albo liczy ludzi wchodzacych do kasyna itp a tak zawsze bedzie sie pamietalo,ze pracowalo sie w kasynie przy automatach:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.