Pistol Napisano 29 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 Ja wysłałem emaili z tą klauzulą do UOKIK i zobaczę co mi odpowiedzą. Poza tym w umowie nie ma nic o wynagrodzeniu za zakup biletu (prowizji)
ketrab Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 No to widze ze YTP ma z nami przesrane w tym roku Ja na moje ciagle pytania i prosby o wytlumaczenie, dostalem maila od kierownika biura, ze jak nie zmienie tonu to przestana mi odpowiadac na maile Na prosbe o przeslanie cytatow, ktore to niby slowa mialy brzydki ton, koles zamilknal :!: Robia z nami co chca, boja sie niepotulnych i probuja ich zastraszyc !
klaudka20 Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 i niby to biuro założone zostałe przez sdudentów dla studentów Pan Michałek niezła kase trzepie poczytajcie na necie ile on i jego zona mają w posiadaniu firm śmiechu warte
witek Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 Już niedługo firmy Kołtysów i im podobnych bedą ciągnąć kasę ze studentów. Wielki brat zniesie wizy i będziemy latali, i pracowali w USA kiedy chcemy, czego sobie i wszystkim forumowiczom życzę. Niepoprawny optymista.
Flame of Udun Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 Ja wysłałem emaili z tą klauzulą do UOKIK i zobaczę co mi odpowiedzą. Poza tym w umowie nie ma nic o wynagrodzeniu za zakup biletu (prowizji) YTP moze obejsc fakt zarabiania na Was - po prostu dostana fakture na kwote koncowa od Amin Travel. Pokaza Wam ze nic na tym nie zarabiaja. A potem YTP i Amin Travel sie podziela kasa i nigdy sie o tym nie dowiecie.
ermo Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 Ale tu nie chodzi chyba o fakt zarabianiana nas tylko o zawarcie w umowie niezgodnego z prawem postanowienia, które (jeżeli rzeczywiście jest niezgodne) nie powinno obowiązywać.
Flame of Udun Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 Ale tu nie chodzi chyba o fakt zarabianiana nas tylko o zawarcie w umowie niezgodnego z prawem postanowienia, które (jeżeli rzeczywiście jest niezgodne) nie powinno obowiązywać. hmm mysle ze sam fakt braku okreslenia ceny i mozliwosci jej (nie)akceptacji klienta bez ryzyka finansowego jest niezgodne z prawem. Coz zobaczymy co powiedza. Z tego co wiem od innych to urzad generalnie dlugo odpowiada. Radzili zadzwonic do lokalnego Rzecznika praw konsumenta w danym regionie.
ermo Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 Jeżeli chodzi o UOKIK to dzwoniłem do nich kilka dni temu i... No właśnie niczego się nie dowiedziałem, zostałem połączony z jakimś facetem, który twierdził, iż podpisana umowa to rzecz święta :!: Gdy to usłyszałem, to zrezygnowałem z jego pomocy. Po majówce mam zamiar wybrać się do Rzecznika Praw Konsumentów i dokładnie wyjaśnić mu całą sprawe i przedstawić umowe. Zobaczymy co on wtedy powie. Mam nadzieje, że zobaczy jakąś sprzeczność tej umowy z prawem :!: A jeżeli nie to cóż pozostaje przyjęcie mi tego co ma do zaoferowania YTP
klaudka20 Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 Jeszcze raz napisze nie musisz zgadzac się na proponowany bilet oni muszą go dopasowac do Ciebie !!!!!!! A jeśli to nie poskutkuje to zerwiesz z nimi umowe< opłata za to wynosi400 zł > i podpiszesz nową na nowych zasadach <czyli bedziesz mogł kupić sobie bilet SAM >
Flame of Udun Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 No właśnie niczego się nie dowiedziałęm, zostałem połączony z jakimś facetem, który twierdził, iż podpisana umowa to rzecz święta :!: Gdy to usłyszałem, to zrezygnowałem z jego pomocy. lol - niezly gostek. Moze jakis nowy - chyba nigdy nie slyszal o klauzulach abuzywnych.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.