Kajak Napisano 16 Maja 2006 Zgłoś Napisano 16 Maja 2006 A ja ide do nich jutro z pismem od reprezentujacej mnie kancelarii prawnej i zobacze, co oni na to, bo poki co twierdza, ze niemozliwe jest kupienie biletu do Atlanty tanszego niz 3400 zlotych ani ze niemozliwe jest, zebym poleciala z Poznania... Dam znac jakie efekty:)
ketrab Napisano 16 Maja 2006 Zgłoś Napisano 16 Maja 2006 3110 do Chicago. W sumie balem sie, ze zawolaja wiecej.
Pistol Napisano 16 Maja 2006 Autor Zgłoś Napisano 16 Maja 2006 Mi zawolali do NY za 3180zl czyli dro żej niż tobie do Chicago
Bartek996 Napisano 16 Maja 2006 Zgłoś Napisano 16 Maja 2006 Mamy tą samą cene ja też do NYC i 3190 zł no 10 zł różnicy... Kiedy lecisz??
Jemko Napisano 16 Maja 2006 Zgłoś Napisano 16 Maja 2006 3680 do waszygntonu , 15 czerwiec rzecz jasna nie mam zamiaru tyle placic, co teraz? kajak: z jakim pismem co zmachowales? :>
kawu Napisano 17 Maja 2006 Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 prawda jest taka ze ceny sa wywindowane, podam swoj przykład bilet miałem wyceniony na 3700 do waszyngtonu liniami air france, pani uprzejmnie mnie prosiła z zarzadu o pilna wplate 2 raty, oczywiście mejlowalem dalej i kontaktowałem sie z buwem, bo z niczym innym telefonicznie sie nie da w tym biurze, ostatecznie przyslali mi nowa oferte, liniami KLA za 3100, zastanawiam sie ile jest ludzi którzy nie zareagowali na cene i sa zmuszenii do zaplacenia podanej, w internecie na stonie ytp po zalo[beeep]iu oczywiście mialem 3700 do zapłaty, teraz juz jest 3100 ale to i tak za duzo bo po zaciagnieciu informacji jaka jest cena biletu liniami jest maksymalna 2450 ze wszystkim, sami widzicie co sie dzieje, a przeciez biuro nie ma prawa pobierac prowizji za zalatwienie biletu, podzwońcie sami i sie poorientujcie z tym problemem udajemy sie do urzędu ochrony konkurencji i konsumenta UOKiK, zbieramy tez podpisy pod petycja domagająca sie wyjaśnien co sie dzieje z tymi cenami biletów
ju_ulka Napisano 17 Maja 2006 Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 ja powiem tak... mialam bilet do San Francisco za 4 700 - nie wyrazilysmy zgody na taka cene wiec teraz kwota jaka musze zaplacic to 4 280 zł to i tak wciaz za duzo ... ... ale pisałam wczesniej maila do zarzadu i po ponad tygodniu kiedy nie otrzymywałysmy odpowiedzi wczoraj wyslałysmy kolejnego maila i az nie moglam uwierzyc :shock: :shock: :shock: odpowiedz miala miej wiecej taki sens ... jesli nam sie nie podoba to mozemy zrezygnowac z wyjazdu na worka bo szkoda czasu na przekonywanie mnie/ nas do tego ze warto... i to na 11 dni przed wylotem... bomba nie :?: a poza tym odpowiedzi na nasze watpliwosci i tak nie uzyskałysmy... ...to ja po to wkładałam w to kase by na pare dni przed wylotem zrezygnowac :shock: zreszta nawet nie napisałam czegos takiego ze rozwazam taka mozliwosc a mail byl napisany grzecznym tonem ... a do kogo ja mam zgłaszac watpliwosci jesli nie do tych co sa odpowiedzialni za ogranizacjie... po prostu brak słow .... i ostatecznie musze ten bilet kupic bo nie mam wyjscia ... no chyba ze wpław popłyne do Stanów , chociaz kupno pontonu taniej mnie wyniesie 8) ---------------- 29.05 ---> San Francisco <--- wpław :?:
korolowa0 Napisano 17 Maja 2006 Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 4 700???????? Zartujesz chyba? Co to za cena? Z koleżanką jedziemy z Emakopolu,ale nie czekałyśmy na ich cene, wpłaciłyśmy te 150 $ ( za kupienie biletu samemu) i mamy fajny bilecik z Wwy do San Francisco na 14 czerwca za 2862 zł....tylko jeszcze ambasada przed nami, ale myśle że bedzie dobrze :)
kpmkat Napisano 17 Maja 2006 Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 Ja już myślałem ze te 1100 zł YES'a to granica możliwości, rzeczywiście ten YTP zdziera nieźle. Przydałoby się podsunąć w jakiejś gazecie materiał na artykuł i szerszą akcje odnośnie tych biur zainicjować, bo coraz śmielej sobie poczynają !! Ewentualnie postulowałbym za zrobieniem działu w którym można by było zobaczyć ile naprawdę kosztował wyjazd z firm z wyszczególnionymi cenami, każdy by siewpisywał i były by podtematy odnośnie firm, takze każdy by zrobił wpis w poddziale firmy z którą podpisywał umowę Co wy na to?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.