bigguy Napisano 21 Września 2006 Zgłoś Napisano 21 Września 2006 nie mozecie pogadac o rozsadnych pracach gdzie mozna sporo zarobic gadacie tylko jak byc kelnerem busserem i na alasce przy rybkach ludzie nie macie jakis wiekszych ambicji - pewnie macie ale ciezko sie za cos wiekszego wziasc ale przeciez chyba sie nie przyjezdza do ameryki po to zeby latac z talerzami jak jelen w knajpach czy tyrac na budowach z elementem spolecznym ?
miles Napisano 21 Września 2006 Zgłoś Napisano 21 Września 2006 Hehe ale zes wyjechal z tym postem Przyjedz tu a zobaczysz gdzie ty bedziesz pracowal !!! To zalezy od wielu rzeczy wiesz czy jestes legalnie czy nielegalnie Czy masz zawod czy nie
bigguy Napisano 22 Września 2006 Zgłoś Napisano 22 Września 2006 miles ja dobrze wiem o takich rzeczach jestem tu od ponad dwoch lat i tez poznalem syfiaste prace w restauracjach i na budowie i wiem jak to jest byc nielegalnym - mnie sie juz udalo zalegalizowac na szczescie wiec juz nie mysle o pracach w knajpach itp - a tu wiekszosc tylko o takich tyrkach rozmawia a wielu tez jest legalnie i pokonali juz te pierwsze kroki w usa a wciaz wydaja sie byc ustosunkowani tylko do beznadziejnych prac - rozumie ludzi co tu przyjechali dopiero co i nic nie wiedza ucza sie jezyka i odkrywaja dopiero ameryke wiec generalnie sa skazani na "niewole" w knajpach i budowach zeby przetrwac do lepszych dla siebie czasow a to jak szybko im sie to uda zmienic zalezy od nich samych - oby to nie trwalo wieki!!!!
ipIV Napisano 25 Września 2006 Zgłoś Napisano 25 Września 2006 Słyszałem (chyba na discovery był program o tym), że w USA cenią pracowników wysokościowych np. mycie okien w wysokich wieżowcach na linach. Chyba mi się przesłyszało ale usłyszałem, że płacą im 500USD/1 okno :hahaha: , a taki pracownik potrafi umyć do 400 okien dziennie. Czy jest w tym chociaż odrobina prawdy? Mi by wystarczyło 50USD/h. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
ipIV Napisano 25 Września 2006 Zgłoś Napisano 25 Września 2006 Buhahahah no commentsWiem, że te 500$ to jest no comments 8) Ale raczej wolał bym odpowiedź na pytanie dotyczące tego 50$/h Pozdr.
darop Napisano 26 Września 2006 Zgłoś Napisano 26 Września 2006 miles ja dobrze wiem o takich rzeczach jestem tu od ponad dwoch lat i tez poznalem syfiaste prace w restauracjach i na budowie i wiem jak to jest byc nielegalnym - mnie sie juz udalo zalegalizowac na szczescie wiec juz nie mysle o pracach w knajpach itp - a tu wiekszosc tylko o takich tyrkach rozmawia a wielu tez jest legalnie i pokonali juz te pierwsze kroki w usa a wciaz wydaja sie byc ustosunkowani tylko do beznadziejnych prac - rozumie ludzi co tu przyjechali dopiero co i nic nie wiedza ucza sie jezyka i odkrywaja dopiero ameryke wiec generalnie sa skazani na "niewole" w knajpach i budowach zeby przetrwac do lepszych dla siebie czasow a to jak szybko im sie to uda zmienic zalezy od nich samych - oby to nie trwalo wieki!!!! ja mam, nie wiem dlaczego?? wrażenie że osoba zaczynająca ten wątek miała na myśli prace wakacyjne na 3-4 miesiące, i w tym tonie odpowiadali pozostali. Zgoda, jak się jedzie z planem pozostania dłużej to dobrze było by pomyśleć o czymś ciekawszym, ja nie wyobrażam sobie żebym miał np. latać z tacą, czy parkować samochody przez kilka lat, wystarczyły mi 3,5 miesiąca....no a gdybyś wiedział jakie prace można wykonywać będąc na W@T pewnie byś pisał w innym tonie...mając mało ambitną, nie wakacyjną prace np. Doorperson w kasynie można zarobić od 150$ do ponad 400$ w osiem godzin to chyba całkiem nieźle co??
miles Napisano 27 Września 2006 Zgłoś Napisano 27 Września 2006 Darop witam w klubie ja tez parkowalem
anyz Napisano 14 Października 2006 Zgłoś Napisano 14 Października 2006 hehe ja tez robie na belstandzie ( jedna z moich prac ) i powiem , ze kasa jest naprawde niezla jak koncze dzien z 200 $ w kieszeni plus 9$ na h to chyba nie ma co nazekac , no i jaka rzyjemnosc jak podjedzie jakas modena albo galardo
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.