ermo Napisano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2006 Witam, znalazłem takie połączenie do Nowego Jorku: LOT z Warszawy do Sztokholmu 08:00 - 09:50 United Airlines z Sztokholmu do New York Newark 10:40 - 13:10 Powrót: United Airlines z JFK do Zurich 21:00 - 10:55 United Airlines z Zurich do Warszawa 12:05 - 14:05 Całkowita cena biletu dla wszystkich pasażerów ze wszystkimi podatkami i opłatami lotniskowymi wynosi: 1874.35 PLN. Mam pytanie czy 50 min na przesiadke w Sztokholmie na lot do USA to wystarczająco dużo. Co w przypadku opóźnienia samolotu z Warszawy :?: I jeszcze jedno co sądzicie o United Airlines :?:
aggga Napisano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2006 jeżeli chodzi o linie to jak najbardziej sa wporzadku. cena (jeśli juz z opłatami) też niezła. Co do przesiadki to trudno mi powiedzieć, ale jeśli cały lot jest na jednym bilecie to w biurze informowano mnie ze drugi samolot (ten na który się przesiadasz) powinien "czekać" nawet jeśli pierwszy ma opóźnienie. Albo zapewnić ci przesiadkę( bo to przecież nie z twojej winy).
monroe Napisano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2006 jeżeli chodzi o linie to jak najbardziej sa wporzadku. cena (jeśli juz z opłatami) też niezła.Co do przesiadki to trudno mi powiedzieć, ale jeśli cały lot jest na jednym bilecie to w biurze informowano mnie ze drugi samolot (ten na który się przesiadasz) powinien "czekać" nawet jeśli pierwszy ma opóźnienie. Albo zapewnić ci przesiadkę( bo to przecież nie z twojej winy). Czekać to oni raczej nie będą... To nie PKP Sam spotkałem ludzi, którzy nie zdążyli z winy przewoźnika na określony lot i lecieli innym. Ale linie lotnicze mają obowiązek zapewnić Ci przesiadkę, nawet innymi liniami. Jeśli będziesz musiał czekać aż do następnego dnia, masz prawo do hotelu i posiłku na koszt linii lotniczych (ogląda się te reklamówki informacyjne na TVP ).
aggga Napisano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2006 Czekać to oni raczej nie będą... To nie PKP Sam spotkałem ludzi, którzy nie zdążyli z winy przewoźnika na określony lot i lecieli innym. Ale linie lotnicze mają obowiązek zapewnić Ci przesiadkę, nawet innymi liniami. Jeśli będziesz musiał czekać aż do następnego dnia, masz prawo do hotelu i posiłku na koszt linii lotniczych (ogląda się te reklamówki informacyjne na TVP ). własnie o to mi chodziło dlatego napisałam "poczekać" w cudzysłowiu.....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.