Skocz do zawartości

Ds-156 raz jeszcze

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich czytajacych mojego posta

Mam pytanie odnosnie ds-156 a brzmi ono :

Czy w CampAmerica ktos sprawdza poprawnosc formularza?? Mam Ds'a wydrukowanego na laserze jak chcieli ale nie wiem czy wszystko dobrze wypelnione jest to moj pierwszy raz no i nie wiem co i jak.

Niby pisali zeby nie zostawiac pustych pol no ale w niektore nie dalo sie niczego wpisac oprocz cyferek jak np pyt 19

Czy ewentualnie ktos z was moglby sprawdzic poprawnosc mojego ds'a? zawsze moge podeslac tego PDFa albo same skany

Pozdro All

Napisano

Nie wiem jak na CampAmerica, bo nigdy nie byłem :lol:

Ale wyślij mi na mejla pdfa, albo umieść na jakimś serwerze do ściągnięcia a spojrzę :lol:

Napisano

Uwagi:

- 15. i 24. Po co Twój adres taki długi? -powtarzająca się nazwa miasta i kod pocztowy oraz kraj; to samo adres w Stanach;

- 16. Business Phone Number: ma być nr Twojej szkoły, chyba że do Twojej pracy;

- 21. Student of THE second year, jak juz coś :lol:

- 25. Jeśli masz nr na Twój Camp, to tam podaj;

- 34. Jesteś studentem uczelnii wyższej a nie "szkoły", więc lepiej "university".

Poza tym jest ok :lol:

Napisano

nie moge otworzyc Twojego pliku takze nie moge Ci pomoc, ale...pamietaj, ze na kazde pytanie musi byc udzielona odpowiedz. Na pytanie 9 rowniez. natomiast na pytanie 19 odpowiadasz dopiero po wydrukowaniu- wpisujac BRAK. Pamietaj aby sprawdzic poprawnosc kodow kreskowych, nie moga byc zamazane ani przerywane niczym.Jak wpisujesz adresy to w drugich linijkach jesli nic nie wpiszesz to nie wpisuj BRAK tylko zostaw puste miejsce i nie poowtarzaj sie z miejscowosciami, wojewodztwami czy z krajem, bo pozniej to smiesznie wyglada

Napisano
nie moge otworzyc Twojego pliku takze nie moge Ci pomoc, ale...pamietaj, ze na kazde pytanie musi byc udzielona odpowiedz. Na pytanie 9 rowniez. natomiast na pytanie 19 odpowiadasz dopiero po wydrukowaniu- wpisujac BRAK. Pamietaj aby sprawdzic poprawnosc kodow kreskowych, nie moga byc zamazane ani przerywane niczym.Jak wpisujesz adresy to w drugich linijkach jesli nic nie wpiszesz to nie wpisuj BRAK tylko zostaw puste miejsce i nie poowtarzaj sie z miejscowosciami, wojewodztwami czy z krajem, bo pozniej to smiesznie wyglada

Tam gdzie nie dało się wstawić "brak", nie musi wpisywać ręcznie po wydrukowaniu. Pytania 8. i 9. należy zostawić puste wg wskazań ambasady, jeśli nie dotyczą.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Mam pytanko dot. punktu 22, czyli pytania o date wyjazdu do USA czy moge tam nic nie wpisac, no bo nie mam jeszcze biletu ani nie wiem kiedy dokladnie lece ani wracam (jesli wize dostane w ogole :) ) a w ds 157 jest podobne pytanie czy poczynilem jakies konkretne przygotowanie; no i jak wpisze jakas tam date w ds 156 (no bo cos tam moge mniej wiecej) to chyba w ds 157 tego pola nie moge zostawic pustego

i jeszcze w pytaniu kto zaplaci za podroz czy wpisac tez dane osoby od ktorej mam zaproszenie

jakby ktos mogl cos poradzic bede wdzieczny

a tak poza tym ktos we xczwartek 9.50 w krakowie?

Napisano
Mam pytanko dot. punktu 22, czyli pytania o date wyjazdu do USA czy moge tam nic nie wpisac, no bo nie mam jeszcze biletu ani nie wiem kiedy dokladnie lece ani wracam (jesli wize dostane w ogole  :) ) a w ds 157 jest podobne pytanie czy poczynilem jakies konkretne przygotowanie; no i jak wpisze jakas tam date w ds 156 (no bo cos tam moge mniej wiecej)  to chyba w ds 157 tego pola nie moge zostawic pustego

i jeszcze w pytaniu kto zaplaci za podroz czy wpisac tez dane osoby od ktorej mam zaproszenie

jakby ktos mogl cos poradzic bede wdzieczny

a tak poza tym ktos we xczwartek 9.50 w krakowie?

Niestety nie da się wydrukować DS-156 bez podania dokładnej daty wyjazdu, sam chciałem tak zrobić. Nie da się nawet podać tylko miesiąca i roku, trzeba do tego dzień. Wybierz datę, która pasuje Ci najbardziej. To są tylko dane poglądowe dla konsula, bo od czasu dostania promesy i tak wiele może się zmienić w Twoich planach (np. kwestia biletu, studiów etc.).

W DS-157 zostaw tę rubrykę pustą. Przynajmiej ja za każdym razem tak robiłem. A jak konsul to zobaczy i złośliwie będzie chciał Cię uziemić? :) Choć akurat tutaj zdania mogą być podzielone...

Kwestia sponsorowania podróży: możesz wpisać każdego (nawet siebie), żebyś miał tylko coś na udowodnienie tego co napisałeś. Generalnie możesz wpisać rodziców - tu sprawa jest najprostsza (i nie musisz bawić się w przynoszenie PITu od rodziców; zazwyczaj po prostu pytaja co rodzice robią) i osobę, którą masz na zaproszeniu. Ja wpisałem więc "Rodzice i brat" od którego miałem zaproszenie i do którego jadę. Poskutkowało ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...