heh Napisano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2006 jak w temacie...gdzie taki bajer mozna kupic?? czy w polsce jest to dostepne?? jesli tak to gdzie?? z góry dziekuje za odpowiedz jelsi jzu o tym było to byłbym wdzieczny za wklejenie tu linka na kazdym cywilizowanym lotnisku; na okeciu nie widzialem nara, heh
Kevin Napisano 28 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2006 jak w temacie...gdzie taki bajer mozna kupic?? czy w polsce jest to dostepne?? jesli tak to gdzie?? z góry dziekuje za odpowiedz jelsi jzu o tym było to byłbym wdzieczny za wklejenie tu linka na kazdym cywilizowanym lotnisku; na okeciu nie widzialem nara, heh a pamietasz cene?
heh Napisano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2006 jak w temacie...gdzie taki bajer mozna kupic?? czy w polsce jest to dostepne?? jesli tak to gdzie?? z góry dziekuje za odpowiedz jelsi jzu o tym było to byłbym wdzieczny za wklejenie tu linka na kazdym cywilizowanym lotnisku; na okeciu nie widzialem nara, heh a pamietasz cene? cena... smieszna - w przeliczeniu od 10 do 60zl. nara, heh
Kevin Napisano 28 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2006 a to spoko.. jzu myslałem ze wiecej bedzie ksoztowac... a tak jedna wystarczy
bumtarara Napisano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2006 jesli chodzi o transformator to cos takiego http://www.allegro.pl/item100286022_transf...ia_wysylka.html tylko ze to jest do urzadzen o malej mocy niektore sprzety nie beda dzialaly na 110V zawsze jest to napisane na zasilaczu czy na naklejce ładowarki nokii te starsze dzialaja tylko na 230V(220V) nowsze (typ ACP12) dzialaja bez problemow oczywiscie z przejsciowką a jak kupisz sobie sprzet w usa na 110 i przywieziesz do polski to cos takiego http://www.allegro.pl/item100549566_trafo_...dzen_z_usa.html nawet młot udarowy na tym właczysz :wink:
ptr Napisano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2006 jesli chodzi o transformator to cos takiego http://www.allegro.pl/item100286022_transf...ia_wysylka.html chyba to nie dziala te strone, co piszesz. z napiecia "europejskiego" na "amerykanskie" zmienia takie cos: http://www.allegro.pl/item99965833_transfo...ocy_100va_.html tak mi sie bynajmniej wydaje :-)
bumtarara Napisano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2006 moj błąd to jest transformator z 110 na 220 a nie odwrotnie ten ktory ty podales bedzie OK tylko do 100W a to nie za duzo
GoHaF Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 hmm z tego co się orientuje to w Media Markcie są takie przejściówki ameryk - pl i pl- ameryk. ale za 15 zł a nie za 5zł!! wiem bo widziałam zeszłej niedzieli , na lotnisku kumpel kupował za 35 zl - dla mnie to nie śmieszna cena bo to dużo!! ps. kupiłam sobie taki transformator w usa , podłaączyłam do prostwonicy w polsce i zaczęło się kopcić - w rezultacie ten shit spalił się... w rezultacie kupiłam zwykły adapter ( ten szary) bez zmiany napięć i hula
unknown _girl Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 hmm z tego co się orientuje to w Media Markcie są takie przejściówki ameryk - pl i pl- ameryk. ale za 15 zł a nie za 5zł!! pare moich znajomych kupilo wlasnie w mediamarkt za 5 zl. u siebie w miescie bylam to widzialam za 25 ale pakowane bylo wiecej sztuk. wiec jednak sa tez spootykane te za 5. moze w ta niedziele nie bylo tych za 5 zl a byly inne innej firmy za 15 :wink: pozdro!
ketrab Napisano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2006 A czy ja sie myle czy kazdy adapter musi zmieniac napiecie? W USA jest nizsze napiecie w gniazdku, wiec urządzenie z USA, podlaczone w Polsce, dostaje zbyt duze napiecie i moze sie skopcic. Dlatego tez trzeba za pomoca adaptera napiecie mu zmniejszyc. I odrotnie: W Polsce jest wyzsze napiecie w gniazdku, wiec urzdzenie z Polski, podlaczone w USA, dostaje zbyt male napiecie i nie ruszy. Dlatego tez trzeba za pomoca transformatora napiecie mu zwiekszyc. Zgadza sie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.