only4joy Napisano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 A jeżeli mam prawko od 6-u lat ale jeżdżę nie swoim samochodem to co mam zrobić???? Jak to właściwie jest jak kupię sobie samochód w stanach to mogę mieć tylko polskie prawko ???? Czy muszę koniecznie wyrabiać amerykańskie???? No i jak to jest z tym ubezpieczeniem, jeśli kupuję samochód to wiem że muszę to załatwić. Hmmm. Może przedstawię dokładnie moją sytuację. Mam możliwość odkupienia samochodu za marne grosze od znajomego w NYC (tam będę) no i oczywiste jest że jak przyjadę to nie zrobię prawka w ciągu tygodnia (mam SSN) a i z udowodnieniem adresu będzie na początku problem bo nie będę miała żadnego dokumentu potwierdzającego mój adres. Znajomy powiedział że muszę tylko ubezpieczenie załatwić i to wszystko. Chciałam prosić moją siostrę żeby ona kupiła ten samochód na siebie (ma listy z banku potwierdzające miejsce zamieszkania) ale ona powiedziała że jej wiza F1 jest ważna krócej niż pół roku i nie może wyrobić sobie prawka a bez prawka na jej międzynarodowe jej nie ubezpieczą samochodu, bo prawko z Polski ważne jest tylko przez 3 miechy. Proszę pomóżcie Nie chcę żeby mi taka okazja koło nosa przeszła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.