pawelkrk2 Posted May 7, 2006 Report Posted May 7, 2006 glownie chodzi mi o elektornike?? bo slyszalem ze 2 tyg. czy to prawda??
Kaacha Posted May 7, 2006 Report Posted May 7, 2006 tam gdzie byłam - Colorado sprzę z walmartu - aparaty, kamery itp.mozna było oddac do 3 miesięcy - ale to zależy bo nie wszędzie jest tak samo chyba:)
Wojtek-J Posted May 7, 2006 Report Posted May 7, 2006 I czesto potracana jest oplata - iles tam procent wartosci sprzetu (w przypadki elektroniki) Jeden znajomy ostro sie na tym przejechal - ale sprawdz przed zakupem, czy w danym sklepie tak rzeczywiscie jest Ja w Wallmarcie z elektroniki kupilem tylko jedna rzecz (znajomy mial znizke pracownicza), ale w Circuit City nawet na paragonach zapisywali informacje o pobieraniu oplat przy zwrotach elektroniki danego typu. Pozdr.!
pawelkrk2 Posted May 7, 2006 Author Report Posted May 7, 2006 to co kazdy walmart ma swoje inne zasady??
Wojtek-J Posted May 7, 2006 Report Posted May 7, 2006 Napisalem o sprawdzeniu informacji przed zakupem, bo nie bylem pewien na 100% czy znajomy oddawal sprzet w Wallmarcie, czy w innym sklepie. Mozna sie naciac, wiec chcialem zwrocic na to uwage ( znajomego ostro uderzylo to po kieszeni ) Pozdr.
Gerwazy Posted May 7, 2006 Report Posted May 7, 2006 to co kazdy walmart ma swoje inne zasady?? Nie tyle Walmart, czy Sears,czy inny.... , ale Prawo Stanowe
gabrielangel Posted May 7, 2006 Report Posted May 7, 2006 zalezy na jaki sprzet elektroniczny (na kompy/laptopy chyba jest 45 albo 30 dni albo jeszcze mniej - na konsole 90 bo po 80 oddalem i luzik byl ), na aparaty tez moze byc mniejszy i na pewno na AC jest dosyc krotki, a cala reszta tv, suszarki, mikrofalowki jest na 99% 90 dni. jak wejdziesz do walmartu to zazwyczaj jest to napisane na jakis tablicach przy sekcjach ze sprzetem. pozdr
kpmkat Posted May 7, 2006 Report Posted May 7, 2006 Nie wiem czy dobrze rozumię posta - tzn, że po tych załóżmy 45 dniach mogę używany aparat cyfrowy oddać ?
Wojtek-J Posted May 7, 2006 Report Posted May 7, 2006 Nie wiem czy dobrze rozumię posta - tzn, że po tych załóżmy 45 dniach mogę używany aparat cyfrowy oddać ? Tak i niektorzy tak robia. Kupuja rower, oddaja po miesiacu, biora nastepny Kupuja telewizor, oddaja, odzyskuja pieniadze, itp., itd. To USA - nie Polska (tyle, ze co niektorzy Polacy nauczyli sie z tego udogodnienia w dosc odmienny od Amerykanow sposob korzystac) Pozdr.
pawelkrk2 Posted May 8, 2006 Author Report Posted May 8, 2006 w sumie to znalazlem odpowiedz na ich stronie: http://www.walmart.com/catalog/catalog.gsp?cat=120564 no ale zycie zna rozne przypadki:) moj kolega oddal no discmana z rozwalona szybka i babka nawet do pudelka nei popatrzyla itp itd
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.