Skocz do zawartości

Wypozyczenie samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Napisano

Tak gwoli upewnienia się, jeśli wypożyczam samochód to nie muszę mieć $$$ na koncie z kartą kredytową - zablokuja tam powiedzmy 200$ i po oddaniu wózka zwracają i płaci się do ręki ???

Czy cóś przekręciłem ?

Napisano

2 auta na jedną kartę spokojnie, wystarczy mieć 600 na karcie, w enterprise, budget jest to do zrobienia. W drugim samochodzie dodajesz 2nd driver, ale ty odpowiadasz za 2 auta.

Płacić można gotówką albo kartą - wtedy zwróconą kaucję pomniejszą o koszt wynajmu.

Napisano
Z tego co wiem to debetówką z Polski nic nie zdziałasz, jedynie niektóre kredytowe...

Zdzialasz.Tylko musi byc "wypukla" i zwykla VISA/MAESTRO/MC.

Moze byc debetowa.

nie moze byc visa electron.

Tak gwoli upewnienia się, jeśli wypożyczam samochód to nie muszę mieć $$$ na koncie z kartą kredytową - zablokuja tam powiedzmy 200$ i po oddaniu wózka zwracają i płaci się do ręki Pytajnik?

Musisz miec na koncie jakiespieniadze.Niewazne dolary/zlote/ruble :)

Zablokuja Ci rownowartosc 200-300$ i potym jak oddasz samochod zwroca na konto

Napisano

No tak, ale to jest troche sliska sprawa, bo jak by nie oddali Ci na czas, albo cos poszlo"nie tak" to pozniej po 4 miesiacach odsetki od tych 800-1000 zlotych moga byc naprawde duze ;>

• 2 tygodnie później...
Napisano

Z wypozyczeniem samochodu majac karte debetowa (wypukla) nie ma najmniejszego problemu - bynajmniej z nim sie nie spotkalem.

W zaleznosci od wypozyczalni a konkretnie obslugi jest mozliwe wypozyczenie samochodu nie majac karty. Zazwyczaj pobieraja depozyt w gotowce ok 300$ czasem wiecej. Mozliwe jest rozniwe poproszenie byscie zostawili jakis dokument tozsamosci dodatkowo do depozytu.

Co do wypozyczenia 2 samochodow na jedna karte to zaden problem. Nie jest powiedziane ze osoba placaca musi byc kierowca.

Co do placenia to mozna gotowka bad karta, tez nie ma z tym problemu. Depozyt zablokowany na karcie zwracany jest zazwyczaj w ciagu 3 dni.

Zadnych problemow z wypozyczeniem nie mielismy.

Jedna rada warto zostawic dluzej umowe z wypozyczalni. Mi sie przytrafilo ze po prawie miesiacu dostalem telefon ze nie zaplacilem za przejaz na platnej autostradzie i mam zaplacic mandat. Kobieta poprostu pomylila samochody - podobne tablice rejestracyjne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...