rusalka Napisano 7 Października 2004 Zgłoś Napisano 7 Października 2004 Czy ktoś orientuje sie ile kartonów papierosów mo?na legalnie zabraa do Wielkiej Brytanii? S3ysza3am ju? rózne wersje od 4 poprzez 8 a? do 16. Czy ktoś z was zna sie na tym i wie dok3adnie jak sprawa wygląda?
Chomik Napisano 7 Października 2004 Zgłoś Napisano 7 Października 2004 Czesc Rusalko, Moim zdaniem 1 karton... Zrodlo: http://www.hmce.gov.uk/channelsPortalWebAp...MCE_PROD_010221 , a konkretnie fragment: "From some EU countries there are limits on the amount of tobacco products you can bring back without paying UK duty. (...) From HUNGARY, LATVIA, LITHUANIA, POLAND, SLOVAKIA OR SLOVENIA - 200 cigarettes" :!: Faktycznie, zauwazylem jednak, iz panuja pewne braki w informacji na ten temat... :roll: Pozdrawiam, DAWID
rusalka Napisano 8 Października 2004 Autor Zgłoś Napisano 8 Października 2004 Jeden karton??? cos malo mi sie wydaje. jakies dwa miesiace temu przywiozlam do londynu 7 kartonow. wyglada na to ze niezle mi sie udalo. mam napisane w jakims turystycznym przewodniku ze osoby z krajow UE moga wwiezc 8 kartonow, ale taki przewodnik moze byc malo wiarygodny. no i wedlug tego co piszesz tylko niektore kraje UE sa wybrancami i moga zabrac jeden karton. Co tu poczac, a moze w samolocie niezbyt beda sprawdzac?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.