KENWOOD-LTD Napisano 9 Maja 2006 Zgłoś Napisano 9 Maja 2006 Witam serdecznie wszystkich. Pytanko takie ja w temacie, dodam że do ambasady wybieram się z zaświadczeniem z uczelni od dziekana że jestem członkiem (przewodniczącym) samorządu i piszę prace licencjacką którą bede bronił w październiku. Do tego będe miał wycią z banku o saldzie ok. 21000 PLN, dowod rejestracyjny mojego samochodu, zaświadczenie o stałej pracy i zarobkach w granicach 3,1 tys/mies. Jak myslicie mam szanse jeśli w 2004 nie dali mi turystycznej a w 2005 w terminie wrocilem z watu. Bede wdzięczny za opowiedzi i sugestje co do nich rozmawiać aby się udało. Prosze o odpowiedzi osoby które juz przeszły podobną syuacje alo znają kogos takiego. Pozdro for All.
STMan Napisano 9 Maja 2006 Zgłoś Napisano 9 Maja 2006 "papierami" i "kontami" sie nie chwal od wejscia, tylko sie wyluzuj a dostaniesz /o tym samorzadzie napisz w dsie /ja bynajmniej napisalem o kole naukowym/
KENWOOD-LTD Napisano 9 Maja 2006 Autor Zgłoś Napisano 9 Maja 2006 Rozumię o co chodzi. wszystko ma być cool Ale problem w tym że ja nie na WAT tylko o Turiste sie staram.
STMan Napisano 9 Maja 2006 Zgłoś Napisano 9 Maja 2006 Ja ja staralem sie na turiste to byla dziewczyna z podobna sytuacja jak Ty. "Mrugnela oczkiem" i dostala Chcesz jako "total turysta" czy na zaproszenie? Ja rowniez sie bronie w pazdzierniku a promese mi dali na 3 lata
KENWOOD-LTD Napisano 9 Maja 2006 Autor Zgłoś Napisano 9 Maja 2006 Ja chcę na total turistę, ale we wniosku moge podać 2 moich ziomków z usa jeden 21 a drugi 59 lat. Mam z nimi kontakt i jak coś to wszystko moga potwierdzić że sie do nich wybieram ale zaproszonka mi nie wyslą.
soohy Napisano 9 Maja 2006 Zgłoś Napisano 9 Maja 2006 to nie zależy ile masz gotówki na koncie tylko od tego czy konsul bedzie mial dobry humor, ja dostałem na pół roku a kolega na 10 lat
KENWOOD-LTD Napisano 9 Maja 2006 Autor Zgłoś Napisano 9 Maja 2006 No kto nie chce 10 lat promesy. Prawie 5,5 miesiaca w usa z amerykanami robi swoje. Mniej wiecej wiem jak z nimi gadac, tylko mam takie zmarszczone odczucie po ostatniej wizycie po turystyczną w 2004 roku. Jakos dziwnie sie rozmawiało. Co innego miałem w 2005 na WAT - wtedy to była tylko formalność No ale postaram sie opanowac nerwy.
space Napisano 10 Maja 2006 Zgłoś Napisano 10 Maja 2006 Powinienes dostac bez wiekszych problemow, chyba ze rozmowa z konsulem pojdzie w zlym kierunku, a juz tym bardziej jak sam do tego doprowadzisz.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.