creck Posted May 10, 2006 Report Share Posted May 10, 2006 witam, dzis odebralem paszport, jade z ccusa, czy Wam tez organizacja przeslala paszport za pobraniem? przeciez w tych 100$ za wize mial sie miescic takze transport dhl-em, a tu kurcze takie cos.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rypson Posted May 10, 2006 Report Share Posted May 10, 2006 biura z was kreca kase jak moga w tamtym roku moj koleszka mial problem z biletem... i musial kupic natyczniast na lotnisku drugi... i kobieta w biurze lini lotniczych mowi: ok ale on bedzie drozszy niz pan placicl dla swojej agencji bo my z nimi umowe mamy i oni taniej bilety maja... cena 2200zl... a koles mowi to pieknie ja w biurze zaplacilem 2900 zl... niestety biura robia na was mocna kase i licza sobie za wszystko za co sie da.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jok Posted May 11, 2006 Report Share Posted May 11, 2006 nie masz racji, 100$, czyli po przeliczeniu w tym roku 330 zł to opłata wizowa którą wpłacałeś na konto ambasady. Paszporty z ambasady nie były wysyłane, tylko odbierali je ludzie z CCUSA. Ja też z nimi jade, dostałem dzisiaj maila, że mogę w ciągu tygodnia odebrać paszport w biurze w Warszawie, jeżeli tego nie zrobię, to wyślą mi go DHLem na mój koszt. Może będąc w ambasadzie zadeklarowałeś się, że chcesz go od razu dostać DHLem i dlatego ci go wysłali. Nie wiem jak jest w innych biurach, ale ja na CCUSA nie narzekam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos Posted May 11, 2006 Report Share Posted May 11, 2006 W moim przypadku paszport przyszedl DHL (mieszkam ok 100km od Wawy)i dostalem tylko telefon na jaki adres ma byc wyslany (podalem 2 adresy). Dla osob z Wawy mysle ze moga odebrac go osobiscie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irka Posted May 15, 2006 Report Share Posted May 15, 2006 cze)ile dni czekaliscie na paszport?po tym, jak byliscie w ambasadzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos Posted May 15, 2006 Report Share Posted May 15, 2006 Ja czekalem na paszport 3 dni (11 kwietnia bylem w Ambasadzie a 14 otrzymalem paszort) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jok Posted May 15, 2006 Report Share Posted May 15, 2006 tydzień Link to comment Share on other sites More sharing options...
creck Posted May 15, 2006 Author Report Share Posted May 15, 2006 ja mialem rozmowe 20.04 a paszport dostalem 10.05, dzis sie dowiedzialerm ze znajomy z ktorymrazem mialem rozmowe jeszcze nie dostal. takze wszystko zalezy od szczescia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.