zijaa Napisano 17 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2006 Eh wybralam sie na wizyte do lekarza imigracyjnego :evil:. Strasznie sie jednak zdrzaznilam na miejscu bo jak sie umawialam mowilam pani, ze jestem z K1 i musze tylko uzupelnic szczepienia. Wydawalo sie ze to dotarlo do pani doktor jakie bylo moje zaskoczenie gdy na miejscu pani doktor polecila mi wykonac przeswietlenie i badanie krwi. Nie pomogly tlumaczenia, w sumie za szczepienia i powtorzenie procedury skasowala nas 260$ :x . Gdybym wiedziala wczesniej domagalabym sie o ten suplement w kraju, bo co z tego ze nie jest wymagany do K1 jak potem jest potrzebny do petycji o GC.
KW Napisano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2006 Eh wybralam sie na wizyte do lekarza imigracyjnego :evil:. Strasznie sie jednak zdrzaznilam na miejscu bo jak sie umawialam mowilam pani, ze jestem z K1 i musze tylko uzupelnic szczepienia. Wydawalo sie ze to dotarlo do pani doktor jakie bylo moje zaskoczenie gdy na miejscu pani doktor polecila mi wykonac przeswietlenie i badanie krwi. Nie pomogly tlumaczenia, w sumie za szczepienia i powtorzenie procedury skasowala nas 260$ :x . Gdybym wiedziala wczesniej domagalabym sie o ten suplement w kraju, bo co z tego ze nie jest wymagany do K1 jak potem jest potrzebny do petycji o GC. hej, Mi tez bylo trudno przekonac lekarza ze potrzebuje tylko szczepienia, na szczescie wzielam ze soba instrukcje do adjustment gdzie to jest czarno na bialym i preszlo. za to za szczepienia zaplacilam niezle pieniadze. Zgadam sie ze jest bez sensu mowienie ludziom ze do K1 szczepienia nie sa wymagane w Polsce, bo pozniej to zazwyczaj duzo kosztuje. Ale nie jestem tez pewna czy lekarz w polsce moze wystawic I-693A vaccination form i jak to sie wtedy dostarcza do imigration. Slyszalam cos o DS-2025 vaccination form ktora mozna dostac u polskeigo lekarza, ale to wtedy i tak chyba trzeba przepisac na I-693a . na visajouney ktos napisal tak: Panel Physicians(lekarz imigracyjny w polsce) approved by the State Dept. do not and can not fill out an I-693A Vaccination Supplement as these are filled out by Civil Surgeons approved by USCIS. Two seperate agencies, two seperate forms, two seperate sets of Doctors. Panel Physicians fill out a DS3035 medical report whaich has a vaccination element to them. Some people have submitted a copy of this DS3035 with the AOS packet with success. Some have been given RFE's for the I-693, which meant that they had to take their DS-3035 to a Civil Surgeons to transcribe the results onto a I-693. What you want to do depends on what your goals are. IF you want to go through the process with as little cost as possible, try to submit the DS3035 and see if they take it. If your goal is to get through with as little paperwork hastle as possible and as fast as possible, then I would get the DS3035 transcribed and send in the I-693 Vaccination Supplement. tak wiec robienie szcepien w polsce az tak duzo nie pomaga, bo wizyte tu i tk trzeba zaliczyc. powodzenia w dalszych zmaganiach imigracyjnych!!! krysia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.