Skocz do zawartości

Gdzie mo?na ubiegaa sie o zieloną karte ???????

Mucha

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jesli chodzi ci o leterie wizowa to wysylasz zgloszenie ze strony www.dvlottery.state.gov oczywiscie za darmo. Ale strona bedzie uruchomiona dopiero 5 listopada, bo od tego dnia mozna nadsylac zgloszenia do loterii 2006 (do poczatku stycznia)

Napisano

Witam!!!

I jak zglosze sie na tej stronie to musze podawac jakis numer karty kredytowej??Czy mam rozumiec ze to nic nie kosztuje....Czy musze miec do tego celu zdjecie wizowe w formacie elektronicznym???

Pozdrawiam!

Napisano

Poczekaj jeszcze kilka dni... Tak, bylo potrzebne zdjecie w formacie elektronicznym... Nie, nie musisz podawac zadnych numerow karty - udzial jest bezplatny, nie daj sie oszukac :!:

Powodzenia,

DAWID

Napisano

Witam!!!!

Czy to zdjecie musi byc w formacie "jpg"?Zglosze sie w listopadzie...Wielkie dzieki za odpowiedz!!!!Zak3adam ze powinienem sobie porwdzic z wyslaniem zgloszenia,prawda???

Pozdrawiam

PS.Sk3adales kiedys wniosek o z karte???Jak oceniasz szanse w starcie???

Napisano

W zeszlym roku zdjecie musialo byc w formacie JPEG... Powinienes sobie poradzic z wyslaniem zgloszenia, ale w razie czego pytaj bez skrepowania... :wink: Szanse na starcie kazdy ma takie same, czyli duzo wyzsze, niz na "6" w Duzym Lotku... :D

Powodzenia!

DAWID

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ok to ja was teraz uswiadomie moje dziadki:

1. Na wniosek o sponsoring (nie zielona karta) moze sie ubiegac czlonek rodziny przebywajacy na stale w stanach od X- lat w pierwszej linii; matka ojciec dzieki to ktorym zwracaja sie oni do rzadu US o rozpoczecie procesu naturalizacji - koszmarnie dlugi okres!

2. Mozliwe tez w dalszych liniach, babka dziadek...(musza byc citizenami)

3. Nie istnieje taki wniosek o zielona karta (sprawdzone w INS- Immigration Naturalization Service)

4. Loteria wizowa jest NIE PLATNA!!!!!!!! Zakladajac,ze jest szansa na jej wylosowanie, 1000-ce ludzikow z Polski chca ja wygrac i zrobia wszystko, dziwne firmy oraz instytucje sie bogaca.

5. Wygranie wizy to jak wygranie w totka; trzeba rowniez spelniac warunki

6. Lepiej wyslac wniosek na loterie wizowa z Polski,

7. Kto wygra - Gratulacje!!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...