Heniu1984 Napisano 26 Maja 2006 Zgłoś Napisano 26 Maja 2006 Czesc. W zeszłym roku pracowałem w Tenessee na J-1. Zapłacilem podatek około: 540$. Firma, która sie zajmuje jego sciagnieciem powiedziała ze mam czekac do końca czerwca. Tym czasem otrzymalem czek na kwote okolo 1000$ z DEPARTMENT OF THE TREASURY Austin, Texas. Co jest grane o co chodzi...?? Jak oni to wyliczyli...?? dlaczego z Texasu, a nie z Tenessee...?? Dlaczego nadane w Warszawie...?? PROSZĘ O ODPOWIEDŹ, BO NIE WIEM CO O TYM MYŚLEĆ... PS: Gdzie moge ten czek zrealizować..?? POZDRAWIAM
monroe Napisano 27 Maja 2006 Zgłoś Napisano 27 Maja 2006 Myślę, że odpowiedzi udzieli Ci ktoś dopiero po stworzeniu 5 wątków o tym samym tytule. Nie krępuj się, do dzieła, jeszcze 3 Ci zostały! :wink: :?
cavscout Napisano 27 Maja 2006 Zgłoś Napisano 27 Maja 2006 Czesc. W zeszłym roku pracowałem w Tenessee na J-1. Zapłacilem podatek około: 540$. Firma, która sie zajmuje jego sciagnieciem powiedziała ze mam czekac do końca czerwca. Tym czasem otrzymalem czek na kwote okolo 1000$ z DEPARTMENT OF THE TREASURY Austin, Texas. Co jest grane o co chodzi...?? Jak oni to wyliczyli...?? dlaczego z Texasu, a nie z Tenessee...?? Dlaczego nadane w Warszawie...?? PROSZĘ O ODPOWIEDŹ, BO NIE WIEM CO O TYM MYŚLEĆ...PS: Gdzie moge ten czek zrealizować..?? POZDRAWIAM Jak czek wyglada? Czy ma statue wolnosci na sobie? Jezeli tak to jest zwrot podatku federalnego, a te nadawane sa wlasnie z Texasu.
Hania Napisano 27 Maja 2006 Zgłoś Napisano 27 Maja 2006 Zapłacilem podatek około: 540$. (...) Tym czasem otrzymalem czek na kwote okolo 1000$ (...) PS: Gdzie moge ten czek zrealizować..?? Chyba kazdy chcialby miec TAKA "pomylke" w wyliczeniu zwrotu podatku . A czek mozesz zrealizowac w banku w Polsce.
Heniu1984 Napisano 29 Maja 2006 Autor Zgłoś Napisano 29 Maja 2006 dzieki za wyjaśnienia... czek juz zrealizowałem... dla ciekawskich mała podpowiedź - ING Bank Śląski - zrealizowano od ręki... /mam tam ROR w USD/ pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.