enriu Napisano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2006 Jak w temacie. Jak dlugo czekaliscie na otrzymanie paszportu z wiza od wizyty w ambasadzie. Biuro zapewnialo ze trwa to do 4 dni a teraz twierdza ze sa jakies problemy i trwa to dosc dlugo. Z gory dzieki za info.
bumtarara Napisano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2006 ja czekałem kiedyś bardzo długo wize miałem wystawioną 29 kwietnia, a paszport otrzymałem dopiero na lotnisku w dzień wylotu czyli 1 czerwca wszystkiego najlepszego w dniu urodzin
enriu Napisano 1 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2006 dzieki cwaniaku Ale chyba lata sie tobie pomieszaly hihi.
frącek Napisano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2006 witam 10 maja mialem wizyte w ambasadzie 18 maja dostalem maila z mojego biura ze moge odebrac paszport, koles niedawno dostal turystyczna, wiza przyjechala do niego DHLem po 4 dniach...i tak powiem
marytylermoore Napisano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2006 konsulat we wtorek, paszport w poniedzialek nastepnego tygodnia.. choc prawdopodobnie byl juz w piatek, ale biuro mnie nie raczylo poinformowac. Zreszta, nie spieszylo mi sie. Znajomy z tego samego biura, konsulat we wtorek, paszport dostal juz w piatek.
enriu Napisano 1 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2006 pytam z ciekawosci bo mamy male problemy z biurem a dokladniej z biletami. I mamy wizyte na poniedzialek 05.06 a wylot 14.06 i strasza nas ze na wlasna odpowiedzialnosc mozemy miec tanszy bilet ze zmiana daty wylotu za oplata. Strasza ze ambasada potrzebuje do 3 tygodni na wystawienie wizy. I chce wiedziec czy to sciema czy nie, bo w latach wczesniejszych trwalo to do tygodnia czasu.
KaSicZkA Napisano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2006 Witam witam ja natomiast dostalam baardzo szyybko a mianowice bylam w ambasadzie w poniedzialek rano a paszport z wbita wiza otrzymalam w srode popoludniu chociaz tamta babka mi powiedziala ze do 10 dni a na stronce pisze ze do 5 heheh to ja otrzymalam w 2 8) widocznie mam szczescie bo tak na marginesie Ci powiem ze mialam niezlego stracha noo nie wiem ale sa rozne przypadki dlaczego akurat nie mi mialby zginac paszport albo cos :wink: a dopiero jak dostalam od tego kuriera paszport do reki to wiedzialam ze juz mam ta wize Ale moze nie ma co sie na zapas przejmowac P.S moze Ci sie przyda http://poland.usembassy.gov/poland-pl/how_...w_to_apply.html
heh Napisano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2006 Strasza ze ambasada potrzebuje do 3 tygodni na wystawienie wizy. I chce wiedziec czy to sciema czy nie, bo w latach wczesniejszych trwalo to do tygodnia czasu. wystawienie - czyli od podjecia decyzji przez konsula, do odbioru paszportu przez agenta - to w ekspresowym tempie moze byc pol godziny. natomiast liczac czas od zlozenia papierow w ambasadzie do odbioru przez agenta, no i oczywiscie bez trybu super szybkiego... noo.. to moze byc 3 tygodnie; szczegolnie koniec maja - polowa czerwca. nara, heh
enriu Napisano 1 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2006 nie mam wizyte (pierwsza) w ambasadzie (czwarty wyjazd <sic>) na 5 czerwca. I biuro jakis miesiac temu zapewnialo ze wizy beda w czasie do ok 3 dni i tak bylo jeszcze do zeszlego tygodnia. Ale jak zaczelismy robic halas o bilety to nagle termin sie wydluzyl. Dla pewnosci sprawdzam, bo oni to straszni sciemniacze. Troszke pohalasowalismy i nagle bilety potanialy i znalazly sie dokladnie takie jak chcielismy.
madziarka Napisano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2006 wizyte mam w poniedzialek a wyjezdzam w srode i musze z dazyc... jesli ja zdaze to Wy tez )) mam andzieje,z e wszystko zdaza wbic i odebrac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.