splinter84 Napisano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2006 Mam do paszportu dołączona koperte z DS, jest ona zszyta zszywaczem, czy moge ją oderwać od poaszportu czy raczej nie??
majekcool Napisano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2006 nie!! nie możesz tego ruszać!! tym zajmują sie odpowiedni ludzie na lotniskach i to chyba dopiero w USA.
anyz Napisano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2006 a i uwazaj przy przesiadkach - w zeszłym roku mojemu kumpowi otworzył to (przez przypadek i niewiedzę ) celnik w monachium , mimo to w usa nie było problemow ja w tym roku też popełniłem lekki bład podpisując ds'a wpisałem 2005 rok , a pozniej poprawiłem dosc wyraznie , mysle ze z tym chyba nie bedzie problemu , przeciez jest pieczątka z ambasad konsula no i daty ds'a- mam nadzieję :?
Gerwazy Napisano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2006 Jeżeli koperta jest zaklejona lub opieczętowana, to nie wolno jej otwierać :!: Jeżeli jest zszyta zszywaczem do Paszportu, to spokojnie możesz ją odczepić i trzymać w bezpiecznym miejscu (aby nie zapomnieć lub zgubić). Jeżeli koperta jest "zamknięta", to otwiera ją dopiero US Immigration Officer podczas kontroli na lotnisku lądowania (w USA) :!:
rypson Napisano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2006 Na litos boska nie otwieraj koperty znam setki przypdakow jak oficer emigracyjny byl uparty i nie wpuscil ludzi z otwarta koperta... NIE OTWIERAJCIE KOPERT
miszo Napisano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2006 tak a propos to moja koperta wcale nie była zaklejana, spokojnie mozna zerknac co w niej jest jest przyczepiona tylko do paszportu
anyz Napisano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2006 moj ds jest bez koperty centralnie przczepili go spinaczem do paszportu - widać mają problemy z zaopatrzeniem heheheh
GoHaF Napisano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2006 a ja mam pytanie tez wazne dla mnie... nie pamietam jak to w zeszlym roku bylo ale czy w srodku koprety jest ds i dokument sevisowy czy sevis jest osobno? bo mam koperte ( Kraków - tam nie zaklejają) w środku te 2 papiery ale mi się wydaje że w zeszym roku mialam w środku tylko ds-a a osobno sevis. oczywiście sobie to ksernęłam i zamierzam zakleić. to wyciągnąc tego sevisa??? dzięki za odpowiedź
anyz Napisano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2006 dokument potwierdzajacy oplate sevis jest razem z ds'em
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.