splinter84 Posted June 3, 2006 Report Posted June 3, 2006 Mam do paszportu dołączona koperte z DS, jest ona zszyta zszywaczem, czy moge ją oderwać od poaszportu czy raczej nie??
majekcool Posted June 3, 2006 Report Posted June 3, 2006 nie!! nie możesz tego ruszać!! tym zajmują sie odpowiedni ludzie na lotniskach i to chyba dopiero w USA.
anyz Posted June 3, 2006 Report Posted June 3, 2006 a i uwazaj przy przesiadkach - w zeszłym roku mojemu kumpowi otworzył to (przez przypadek i niewiedzę ) celnik w monachium , mimo to w usa nie było problemow ja w tym roku też popełniłem lekki bład podpisując ds'a wpisałem 2005 rok , a pozniej poprawiłem dosc wyraznie , mysle ze z tym chyba nie bedzie problemu , przeciez jest pieczątka z ambasad konsula no i daty ds'a- mam nadzieję :?
Gerwazy Posted June 3, 2006 Report Posted June 3, 2006 Jeżeli koperta jest zaklejona lub opieczętowana, to nie wolno jej otwierać :!: Jeżeli jest zszyta zszywaczem do Paszportu, to spokojnie możesz ją odczepić i trzymać w bezpiecznym miejscu (aby nie zapomnieć lub zgubić). Jeżeli koperta jest "zamknięta", to otwiera ją dopiero US Immigration Officer podczas kontroli na lotnisku lądowania (w USA) :!:
rypson Posted June 4, 2006 Report Posted June 4, 2006 Na litos boska nie otwieraj koperty znam setki przypdakow jak oficer emigracyjny byl uparty i nie wpuscil ludzi z otwarta koperta... NIE OTWIERAJCIE KOPERT
miszo Posted June 4, 2006 Report Posted June 4, 2006 tak a propos to moja koperta wcale nie była zaklejana, spokojnie mozna zerknac co w niej jest jest przyczepiona tylko do paszportu
anyz Posted June 4, 2006 Report Posted June 4, 2006 moj ds jest bez koperty centralnie przczepili go spinaczem do paszportu - widać mają problemy z zaopatrzeniem heheheh
GoHaF Posted June 4, 2006 Report Posted June 4, 2006 a ja mam pytanie tez wazne dla mnie... nie pamietam jak to w zeszlym roku bylo ale czy w srodku koprety jest ds i dokument sevisowy czy sevis jest osobno? bo mam koperte ( Kraków - tam nie zaklejają) w środku te 2 papiery ale mi się wydaje że w zeszym roku mialam w środku tylko ds-a a osobno sevis. oczywiście sobie to ksernęłam i zamierzam zakleić. to wyciągnąc tego sevisa??? dzięki za odpowiedź
anyz Posted June 4, 2006 Report Posted June 4, 2006 dokument potwierdzajacy oplate sevis jest razem z ds'em
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.