carlos Posted June 5, 2006 Report Share Posted June 5, 2006 Witam. Jade do USA na Camp (koncze go 19.08). Po Campie bede chcial sie udac do Washingtonu i poszukac jakiejs pracy i noclegu. Moze mi ktos cos doradzic na ten temat? Z gory dzieki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin20 Posted June 5, 2006 Report Share Posted June 5, 2006 Zalezy do jakiej czesci DC chcesz isie udac... czy amsz jakis punkt zaczepienia czy jedziesz tam calkowicie w ciemno ??.... z mieszkaniem samemu moze byc bardzo ciezko..nie wiem kto by Ci wynajal na tak krotki okres czasu( a ile chesz zostac?)...i samemu to "troche" drogo... a z praca nie powinienes miec problemu...tylko tez kwestia ze na krotki okres czasu moga nie chciec zatrudniac...jakbys wiedzial do ktorej czesci DC sie udajesz moze moglbym CI cos doradzic w jakim miejscu szukac... Pozdrawiam !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin20 Posted June 5, 2006 Report Share Posted June 5, 2006 Zalezy do jakiej czesci DC chcesz isie udac... czy masz jakis punkt zaczepienia czy jedziesz tam calkowicie w ciemno ??.... z mieszkaniem samemu moze byc bardzo ciezko..nie wiem kto by Ci wynajal na tak krotki okres czasu( a ile chesz zostac?)...i samemu to "troche" drogo... a z praca nie powinienes miec problemu...tylko tez kwestia ze na krotki okres czasu moga nie chciec zatrudniac...jakbys wiedzial do ktorej czesci DC sie udajesz moze moglbym Ci cos doradzic w jakim miejscu szukac... Pozdrawiam !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos Posted June 5, 2006 Author Report Share Posted June 5, 2006 W Washingtonie mam kolege ktory mieszka w Arlington, moze bym sie u niego zaczepil . Jezeli mozna prosilbym o jakies info na temat tej czesci i pracy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin20 Posted June 5, 2006 Report Share Posted June 5, 2006 Skoncentruje sie na Crystal City bo ten okreg bardzo dobrze znam a nalezy on do Arlington... Dolaczam Ci mape Crystal City i Crystal City shops zebys mogl wszystko to dobrze sobie wizualnie zobrazowac ...a wiec W tym okregu znajduje sie troche hoteli..jesli zatrzymujesz sie tam na dluzsza chwile, to zdarza sie ze potrzebuja kogos na front desk, bellboya lub inne pozycje(w kuchni,lub w restauracjach wewnatrz hoteli jako kelnerzy - mozesz sprobowac w Crowne Plazie,mila obsluga na I pietrze jest nowo otwarty rok temu bar-restauracja,wiec moga kogos potrzebowac-od razu obok jest pokoj human resource wiec tam sie udaj)W innych mozesz sprobowac w Sheratonie, Radissonie oraz Mariotcie(tam pracowali moi znajomi, ja pracowalem w Crowne Plazie.. Glownie wszystklo koncentruje sie na Crystal Drive Zewnatrz: Na 1200 i 2200 Crystal Drive w tych dwoch miejscach znajduja sie 2 fitness centra mozesz tam sie udac w poszukiwaniu pracy... Na crystal Drive od 1500 do 2300 znajduje sie bardzo wiele restarucji barow... Tutaj masz ich spis http://crystalcity.com/Dine_Shop_Stay/Dine...estaurant_Guide O niektorych z wlasnych doswiadczen moge Ci powiedziec... Bailey’s Pub & Grille - bardzo fajny lokal, na skrzyzowaniu Crsytal drive i 18th,duzy ruch, mozesz tam sie udac Neramitra Thai - bardzo ekskluzywny lokal, chyba najelegantszy na calej dlugosci ulicy, czesto zdarza sie ze kgos poszukuja(w poprzednie wakacje,robili duzy nabor) Caribou Caffe - bardzo przyjemna mala kawiarnia znajduje sie na 2100 Crystal Drive,zajmujesz ei przygotowyaniem kawy najrozniejszych rodzajow,sprzedaz buleczek, dobra na 2 prace bo czesto poszukiwali kogos na ranne zmiany jak ja tam pracowalem ,czyli od 5:30 rano... Teds Montana Grill - jak najbardziej poecam otworzony rok temu w wakcje, razem z wieloma WaTowcami pracowalem tam,super atmosfera,bardzo fajna ekipa pracownikow i menager..pros o gl menagera w sprawie rozmowy o prace - Jay... Jezeli nie da rady na Crystal Drive mozesz udac sie ulica 23th przechodzac podziemiami pod Jefferson Davis Hwy, do dalszej dzielnicy jadalnej, z wieloma kameralnymi ale klimatycznymi knajpkami, barami , restauracjami - na mapie masz zaznaczone na ulicy jako "additional dinning"... http://crystalcity.com/_/File/_/retail_dir...ctory_final.pdf Podziemia: Crystal City slynie ze swoich podziemi Crystal City Shops..jest to miasto w miescie..w linku masz caly plan podziemia,oraz co gdzie sie znajduje... Wewnatrz sa 3 restauracje: Najbardziej ekskluzywna Hamburger Hamlet - znajoma tam pracowala,dobre zarobki jako kelner,duzy ruch,glownie bizznesmeni sie tam stoluja,wiec napiwki spore, super barman i ekipa pracownikow San Antonio Bar & Grill - takze kolezanka tam pracowala, meksykanska restaurtacja, byla jedyna biala osoba z pracownikow lecz klimat i praca bardzo przyjemna,mniejszy ruch ale odpowiednie miejsce na 2 prace.... To by bylo na tyle mam nadzieje ze troche Ci to ulatwi poszukiwania pracy w tym okregu... Pozdrawiam !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos Posted June 6, 2006 Author Report Share Posted June 6, 2006 Dzieki Marcin20. Bede mial sie gdzie rozgladac za praca Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.