rumcyk Posted June 5, 2006 Report Share Posted June 5, 2006 hej Obecnie jestem w stanach pracuje i place podatki hehe. Mam pytanko czy bede mogl odzyskac zaplacony podatek w tym roku jesli bedac 3 lata wczesniej w stanach nie rozliczylem sie poniewaz tylko w jednej pracy placilem wtedy podatek a pracowalem tam krotko i byla to smieszna suma wiec mi sie nie oplacalo to robic. teraz natomiast place w obu pracach i nazbiera sie tego sporo i stad moje obawy o to czy nie bede mial problemow??? napiszcie prosze jesli ktos cos wie na ten temat . dzieki z gory pozdrawiam:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerwazy Posted June 6, 2006 Report Share Posted June 6, 2006 .........bedac 3 lata wczesniej w stanach nie rozliczylem .... Co masz na myśli mówiąc "nie rozliczyłem" :?: Czy płaciłeś podatki i tylko nie wypełniłeś odpowiedniego "1040", czy zarabiałeś na payczek i nie zapłaciłeś podatku :?: Nie płacenie podatku jest przestępstwem podatkowym (za co siedział Al Capone ?). Nie wypełnienie "1040" za dany rok można zrobić później (szczególnie studenci) i "wyprostować" podatki i zwroty :!: Wedle amerykańskich paragrafów, to czy zalegasz 10 dolaresów czy 10.000.000 , to podlegasz pod ten sam paragraf Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumcyk Posted June 12, 2006 Author Report Share Posted June 12, 2006 Nie poprostu sie nie rozliczylem z tego podatku co zaplacilem 3 lata wczesniej. Poprostu pracodawca przyslal mi w lutym W-2 form a ja nic z tym nie zrobilem czyli nie rozliczylem sie nie odzyskiwalem tego podatku poprostu nic nie robilem wrocilem ze stanow i tyle. teraz tez place podatki jak wczesniej tylko ze duzo wiecej i tym razem chcialbym sie rozliczyc i odzyskac bo przeciez nam studentom z obcych krajow nalezy sie zwrot podatku placonego w usa. dlatego pytam czy jesli wczesniej sie nie rozliczylem nie probowalem odebrac podatku ktory zaplacilem to czy teraz jak bede chcial to zrobic bede mial jakies problemy z odzyskaniem???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumcyk Posted July 1, 2006 Author Report Share Posted July 1, 2006 hej to wie ktos jak to jest z tymi podatkami czy da rade odzyskac z tego roku podatek jak 3 lata wczesniej sie nie rozliczylem????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.