Bartek996 Posted June 6, 2006 Report Share Posted June 6, 2006 Witajcie... Mam taki problem a to wszystko przez YTP miałem wyleciec 12 Czerwca o godzinie 6:35 z warszawy a na miejscu w NYC mialem byc o 12:10 a tutaj YTP zmieniło godziny i to 5 dni przed wylotem... i nawet jeszcze biletów nie mam :/ No i wylatuje o 14:00 a na miejscu jestem o 19:10 wiec napewno nie zdarze dotrzec do miejsca pracy Wiec pozostaje NOCLEG in NYC Gdzie tanio a w miare komfortowo dla dwoch osób tak do 50$ za osobe ?? Bardzo Proszę o pomoc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bumtarara Posted June 6, 2006 Report Share Posted June 6, 2006 http://www.gershwinhotel.com/ Vanderbilt YMCA West Side Inn lub poszukaj na www.orbitz.com albo www.expedia.com albo www.hostels.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek996 Posted June 7, 2006 Author Report Share Posted June 7, 2006 A może lepiej tą noc spedzic na lotnisku bez wynajmowania czegos?? Ma ktoś już takie doświadczenia?? Czy lepiej zapłacić 100$ dla dwoch osbób?? bo przylatuje o 19:10 wiec pewnie odbrawa i będzie godzina 21 no i po nocy nie chce jezdzic po NY i szukać mieszkania :/ No i teraz co zrobić... Poradzcie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bumtarara Posted June 7, 2006 Report Share Posted June 7, 2006 znam osobe która 3 dni spędziła na lotnisku zależy jak się czujesz i czy się nie obawiasz spania na lotnisku a może lepiej jechac do miejsca docelowego prosto z lotniska :?: każdy hotel bedzie wygodniejszy i bezpieczniejszy niz lotnisko Link to comment Share on other sites More sharing options...
mhamada Posted June 7, 2006 Report Share Posted June 7, 2006 Spędziłem 5 dni na lotnisku, bodajże tylko terminal 4ty jest otwarty całą noc. Jest całkiem nieźle urządzone, są łazienki z prysznicami, więc można się nawet wykąpać. Jest to lotnisko dla przyjezdnych z Izraela, wszędzie pełno takich typowych Żydów z pejsami. Żeby nie było - to tylko informacja, mi nic do tego. Uważać tylko trzeba na ludzi, którzy kaskę wyciągają na różne rzeczy. Jak się śpi tam 5 dni to widać którzy są tam stałymi bywalcami. Więc jak Ci będzie kit wciskał że jest nauczycielem, i że mu się samochód zepsół, i będzie usmarowany nawet jakimś smarem, to nie dawaj mu żadnej kasy. A tak w ogóle to 19ta to nie jest taka późna pora. My wracaliśmy z centrum NY na lotnisko przed 24tą po koncercie bon Jovie'go, wiec jesli Twoje miejsce docelowe to NY, albo korzystasz z Greyhounda zeby gdzies dalej dojechac, to po godzinie, o ktorej tam ladujesz, dolicz sobie 2, i popatrz czy masz wtedy jakis autobus. No chyba ze sie samolot spozni. Hotel moze i tak, ale hostel juz nie. Na lotnisku pelno jest ochrony, wiec co ma byc w tym niebezpiecznego? Ew. cenniejszy bagaz daj do przechowalni. Ale porównując do polskich realiów (np. Dworzec Centralny w Wawie) to raczej bądź spokojny - krzywda Ci sie nie stanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek996 Posted June 7, 2006 Author Report Share Posted June 7, 2006 No wlasnie jak wyladuje punktualnie to bedzie godzina 19:10 odprawa gdzies 2 godziny no i jest godzinia 21 zanim dotre do Port Authority to bedzie gdzies godzina 22:50 no i jakbym zdazyl to autobus do Mount Laural (moja miejscowość) mam o godzinie 23:00 a na miejscu jestem o 00:50 no i co ja o tej godzinie tam zrobie?? Zabardzo nie bede mial gdzie isc bo pewnie pracodawca bedzie spał A mieszkanie ma załatwić pracodawca... no i nie wiem właśnie co zrobić... :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mhamada Posted June 7, 2006 Report Share Posted June 7, 2006 No to chyba faktycznie ja bym sie zdecydowal na te lotnisko. I wczesnym rankiem ruszyl. Nie wiem jak ten pracodawca zalatwia takie mieszkanie w Twoim przypadku, ale za dnia na pewno bedzie mial lepszy humor. My z dziewczyna tez wlasnie myslimy, czy zajechac mu o 23ciej do hotelu, czy juz z rana, tak zeby przydzielil nam wspolny pokoj, i jakis wzglednie porzadny. Od razu jednak uprzedze, ze te siedzenia nie sa zbytnio wygodne. I jesli bedziesz chcial cos zjesc to tak do 24tej, bo potem wiekszosc zamykaja i jest bida, zwlaszcza jak nagle w srodku nocy czlowiek zglodnieje, a jeszcze w powietrzu unosza sie jakies zapachy smieciowego jedzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakon18 Posted February 1, 2008 Report Share Posted February 1, 2008 luudzie hostele sa juz od 20 dolcow za noc w Ny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.