ny.com.pl Posted June 7, 2006 Report Posted June 7, 2006 Witam, Jak w temacie, chcialbym zostac w stanach jeszcze z pol roku po zakonczeniu programu work & travel, tylko zabardzo nie wiem jaka jest procedura ubiegania sie zmiane kategorii i przedluzenie wizy. Slyszalem ze trzeba wystapic do jakiegos amerykanskiego urzedu, z prosba. Napisac list motywacyjny w ktorym piszemy dlaczego chcemy zostac, zalaczyc wyciag bankowy, dokladny plan ewentualnej podrozy plus czek na 400$ !!! ktory w przypadku odmowy nie jest zwracany!! Nie wiem czy to prawda i jak wyglada cala procedura, dlatego zwracam sie z pytaniem do furowiczow. Moze ktos zna odpowiedz? Pozdrawiam
heh Posted June 7, 2006 Report Posted June 7, 2006 hm... wiec pytasz o przedluzenie wizy (niemozliwe), czy zmiane wizy/statusu? w jakim celu? zalezy od tego co chcesz osiagnac - odpowiedzi beda rozne. nara, heh
bumtarara Posted June 7, 2006 Report Posted June 7, 2006 polecam http://www.prawoimigracyjneusa.com/wizy_studenckie.htm dowiesz się wielu ciekawych rzeczy na temat wizy J1 oraz innych poszukaj jeszcze na forum bo ten temat był już poruszany
ny.com.pl Posted June 7, 2006 Author Report Posted June 7, 2006 Chodzilo mi zmiane statusu wizy, co jest rownoznaczne z mozliwoscia przedluzenia legalnego pobytu w stanach zjednoczonych. Dzieki za link Czy to prawda ze na starcie trzeba zaplacic 400$ za samo rozpatrzenie wniosku przez urzednika? Moze ktos juz wczesniej zmienial status wizy i podzieli sie swoimi doswiadczeniami? Pozdrawiam
meya Posted June 7, 2006 Report Posted June 7, 2006 Tak, zmiana statusu na F1 to dobry sposob na przedluzenie pobytu, ale skoro chcesz zostac tylko na pol roku i znalezc sobie np. szkole jezykowa to wiedz ze te pierwsze pol roku wychodzi niestety najdrozej - oplaty dla urzedow, wpisowe do szkoly, czesne.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.