klintoon Napisano 5 Listopada 2004 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2004 czesc, proponuje sie powymieniac informacjami na temat wymagan organizacji sponsorskich wiele osob w stanach, bedących juz na internshipie zdecydowanie odradza3o fundacje COUNCIL (ciee) jakie są wasze doświadzczenia? co sądzicie o CHI? czy to prawda ?e są "dosya liberalni" czy ktoś wie jacy są polscy przedstawiciele organizacji INTEREXCHANGE pozdrawiam serdecznie
Chomik Napisano 6 Listopada 2004 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2004 CIEE jest faktycznie bardzo "rygorystyczne" (to otczywiscie zalezy jak kto podchodzi do samych "praktyk")... :evil: CHI liberalne - tak mowia, choc w YTP zarzekaja sie, ze nie ma tak latwo... :wink: Jesli masz swojego pracodawce i jest to ktos z branzy, nazwijmy ja, turystycznej, to warto skorzystac z pomocy fundacji WISE, kontaktujac sie juz bezposrednio ze strona amerykanska... :shock: Bardzo ciekawy watek, mam nadzieje, ze ktos jeszcze zabierze glos... Na przyklad Dagmara, ktora wyjechala na praktyki z prawdziwego zdarzenia... :smt028
dagmarcia Napisano 8 Listopada 2004 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2004 no odzywam sie praktyki z prawdziwego zdarzenia - no fakt, pracuje tutaj zgodnie z kierunkiem ukonczonych studiow (Zarzadzanie i Marketing, a praca w dziale Sales & Marketing w firmie zajmujacej sie e-commerce software), zarabiam dosc sensowne pieniadze ($ 2.5K, i sa szanse na podwyzke ) i tak dalej i tak dalej. Wyjechalam dzieki organizacji AIESEC. To organizacja studencka (studenci nauk ekonomicznych i biznesowych), wysyla ludzi w kazdy zakatek swiata. Poniewaz ja do AIESECu nalezalam, 99% procedur mnie ominelo (a jest ich i tak naprawde bardzo malo), wiec po szczegolowe info kieruje na strone www.aiesec.org. Oplata jest minimalna (za wpisanie do systemu plus za egzaminy jezykowe - nie chce sklamac ale nie wydaje mi sie, zeby to kosztowalo wiecej niz 300 PLN - znow - ja nie placilam, wiec na 100% nie wiem). W przypadku dodatkowych pytan - piszcie, postaram sie pomoc. Pozdrawiam z San Francisco, dagmarcia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.