Barbara Koszałka Napisano 5 Listopada 2004 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2004 Witam - mam sporo pytan ale mam nadzieje, ?e ktoś bedzie uprzejmy i mi pomo?e. A wiec po kolei: 1) Wylosowa3am zielona karte - 23 listopada mam rozmowe w Warszawie - coś czyta3am na tym forum ju? na ten temat ale nie ma do konca wyjaaśnionego - czy moge teraz wziąśa szybko, przed rozmową ślub cywilny z moim narzeczonym ?eby on te? dosta3 GC ?? Problem jest jeszcze taki, ?e on nie otrzyma zaświadczenie o niekaralności - 1,5 roku temu dosta3 wyrok za jazde pod wp3ywem ( zabrali mu na 2 lata prawko ) - czy to jest wa?ne i wyklucza go ?? A je?eli pomimo to mo?e jednak otrzymaa GC to co musimy zabraa na rozmowe ?? Jakie papierki musi on wype3nia i czy musimy miea jakiś akt ma3?enstwa - aha i co z dowodami musimy zmieniaa czy nie po ślubie ?? 2) Stara3am sie dowiedziea tego z forum ale niestety są sprzeczne wiadomości - nie mam nikogo w USA ani ?adnego sponsora ani nic takiego - czy to bardzo ?le ?? Czy wystarczą mi odpowiednie środki na moim koncie ?? A je?eli tak to jakie to sumy dla dwóch osób ( jak by sie uda3o z tym ślubem czy to jest np 5k% czy raczej 20 k$ - aha jak to mam wykazaa ?? Czy wystarczy wyciąg z konta - czy mo?e bya np. sprzed tygodnia ?? czy trzeba jakieś specjalne zaświadczenie z banku... 3) Jak to jest z t3umaczeniami dokumentów - podczas telefonicznejk rozmowy z Ambasadą w Wa-wie Pani wspo3nia3a, ?e nie trzeba ale w dokumentach które do mnie przysz3y wyczyta3em, ?e trzeba wszystkie dokumenty przet3umaczya - wiec jak to jest ?? Z góry WIELKIE dzieki za pomoc Zale?y mi na czasie - rozmowa ju? 23 list !!!! :boje:
stella Napisano 5 Listopada 2004 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2004 Czesc Narzeczony obawiam sie ze nie dostanie wizy (wlasciwie to nie jest wiza tylko dokumenty imigracyjne) ze wzgledu na wyrok to dosc powazne wykroczenie ale , moja rada PROBUJCIE co wam zalezy. Dokumentow nie tlumaczysz, zadnych. swoje srodki finansowe jak najbardziej Ci wystarcza. Napisz jak wam poszlo pozdrawiam
Barbara Koszałka Napisano 5 Listopada 2004 Autor Zgłoś Napisano 5 Listopada 2004 Dzieki wielkie za szybką odp... Ale czy jak on nie dostanie wizy to mi jakoś nie "zaszkodzi" w mojej GC ?? Jakie dokumenty musimy albo musi on wype3nia na rozmowe ?? Jeszcze raz dziekuje
stella Napisano 5 Listopada 2004 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2004 wiem ze misisz dla niego takze wypelnic DS 230 Part I i Part II to co sobie wypelnialas, oraz wszystkie dokimenty tzn Zupelny akt urodzenia badania itd, czy ci zaszkodzi nie mam zielonego pojecia. szkoda mi was kurcze. Moze zaszkodzic a nie musi chyba nikt wam nie da odpowiedzi, wiem ze zaswiadczenie o niekaralnosci jest jednym z wazniejszych dokumentow ja bym nie ryzykowala. naprawde bardzo mi was szkoda nie wiem co wam doradzic nie jestem prawnikiem po prostu dwa lata temu wylosowalam tez GC i przeszlam te wszystkie procedury
stella Napisano 5 Listopada 2004 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2004 o zauwazylam ze jestescie z Krakowa ja tez :):)
Barbara Koszałka Napisano 9 Listopada 2004 Autor Zgłoś Napisano 9 Listopada 2004 Witam ponownie - s3uchaj Stella'u droga - mo?esz sie z nami skontakotowac?? Przepraszam ?e tak na forum ale napisa3em na priv'a bez skutku... nr gg:1074968 lub na @ :amik21@poczta.onet.pl Dzieki z góry
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.