oollaam Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 Witam wszystkich!! 12 lipca lece do Minneapolis przez Chicago... pierwszy lot jest obslugiwany przez LOT an drugi przez United Airlines... nasuwaja mi sie 2 pytania: 1. lece na podstawie wizy K-1. w ktorej kolejce powinnam sie ustawic w Chicago? bylam w US na wize j-1 no i wtedy sprawa byla prosta bo ustawialam sie w kolejce dla non-immigrant visitors... a tym razem mam stanac w tej dla immigrant?? 2. poza tym troche sie martwie bo mam tylko 1h 50 min na przesiadke... (przejscie z terminalu 5 do 1) czy zdaze ze wszystkim na O'hare??? pamietam ze kolejka dla nonimigrants byla dluga... jak to jest w przypadku takim jak moj?? wielkie dzieki za wszelka pomoc Ola Link to comment Share on other sites More sharing options...
air Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 przejscie z terminalu 5 do 1 a co bedziesz lazic. przeciez jezdzi kolejka ktora w pare minut dowiezie z 5 do 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cavscout Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 Witam wszystkich!!1. lece na podstawie wizy K-1. w ktorej kolejce powinnam sie ustawic w Chicago? bylam w US na wize j-1 no i wtedy sprawa byla prosta bo ustawialam sie w kolejce dla non-immigrant visitors... a tym razem mam stanac w tej dla immigrant?? Ola Sa dwie kolejki: jedna dla citizen/pernament rezident a druga dla non-immigrants. Musisz sie ustawic w non-emigrant visitors, tam wezma Twoje papiery itp. Po slubie i otrzymaniu GC ustawiasz sie w tej dla obywateli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigi Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 czesc spojrz sobie na linka z mapa lotniska ohare http://www.flychicago.com/ConcessionsTermi...rminalRev2.shtm mysle ze powinnas zdazyc, ale spiesz sie by byc pierwsza w koljce do rozmowy z urzednikiem + jak masz przesiadke w chicago to bedziesz musiala odebrac bagaz, przejsc kontrolne celna wrzucic na tasme walizy i leciec do kolejki. Powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
dembol Posted June 18, 2006 Report Share Posted June 18, 2006 2. poza tym troche sie martwie bo mam tylko 1h 50 min na przesiadke... (przejscie z terminalu 5 do 1) czy zdaze ze wszystkim na O'hare??? pamietam ze kolejka dla nonimigrants byla dluga... jak to jest w przypadku takim jak moj??wielkie dzieki za wszelka pomoc Ola 1,5h na tym lotnisku to nie za duzo wiec po prostu staraj sie wyjsc z samolotu jakos na poczatku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lupus85 Posted June 18, 2006 Report Share Posted June 18, 2006 Witam, ja jestem w podobnej sytuacji. Jade do USA na W&T na J-1, ląduje o 13:40 w terminalu 5 w Chicago. Pozniej lece do Bozeman przez Salt Lake City( wylatuje o 17:25 z terminalu 3). Mam w tym momencie pytania, bo nigdy przez to nie przechodziłem.Po wylądowaniu w Chicago ide do odprawy, później idę do baggage claim (jak długo się czeka na bagaż?) i korzystam z tej darmowej kolejki(ATC) i jade do 3 terminalu i tam szukam Ticket counter aby pobrać kartę pokładową i nadać bagaż do Salt Lake City(czy tez od razu na lot do Bozeman?), czy mam racje? Wylatując z Warszawy wpisuję na kartce przy bagażu adres gdzie bede mieszkac-prawda? Ale jak wygląda to, jeśli mam przesiadke w Milanie? Tam tez obieram bagaż, i znowu idę do check-in i nadaje bagaz, czy tez "jakoś" automatycznie ten bagaż bedzie przeniesiony do samolotu, którym polecę z Milanu do Chicago? Czy jest tak, że w tej WArszawie lecąc Alitalią do USA z przesiadką w Milanie ten bagaż jest tak rejestrowany,żeby nie trzeba było go odbierać w Milanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rogu Posted June 18, 2006 Report Share Posted June 18, 2006 jeżeli masz bilet z Warszawy do Bozeman z przesiadkami w Milanie, Chicago i South Lake City, to o bagaż nie musisz sie martwić bo sami go przeładują tam gdzie trzeba... a jeśli masz oddzielne bilety z Warszawy do Chicago i drugi z Chicago do Bozeman, to w Chicago musisz odebrać bagaż i go drugi raz nadać... na kartce wpisujesz adres, gdzie chciałbyś żeby trafił bagaż w razie gdyby się zagubił, może to być nawet Honolulu, ale pamiętaj że jak go zgubią to domagaj się rekompensaty - znam kolesia, który wywalczył 600$ (szczęściaż, 100$ to wiele razy słyszałem)... o przesiadke w Chicago się nie martw, bo ponad 3h to kupa czasu... pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lupus85 Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 Wielkie dzieki !! Bardzo mi pomogłes! A orientujesz sie ile czasu czeka się na odbiór bagażu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rogu Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 to zależy... bo samolot dużo tych walizek przywozi, więc w zależności czy będzie na początku czy gdzieś na końcu... w najgorszym wypadku coś ok 30 minut, w najlepszym będzie już czekać... pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
monroe Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 to zależy... bo samolot dużo tych walizek przywozi, więc w zależności czy będzie na początku czy gdzieś na końcu... w najgorszym wypadku coś ok 30 minut, w najlepszym będzie już czekać... pozdro! w najgorszym wypadku poczeka nawet parę dni zanim kurier nie przywiezie mu ich pod podany na lotnisku adres... :wink: :twisted: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.