Jim Beam Napisano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2006 Tylko ze Stany zbyt bezpieczne nie sa ... Byles tam juz kiedys czy w TV pokazali?
ketrab Napisano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2006 Nie bylem, a jestes w stanie powiedziec, ze sa? Co innego slsyzalem do znajomych, ktorzy tam byli. A inna sprawa, ze nie o bezpieczesntwie jest ten temat. Teraz ruszy lawina postow od tych, ktorzy mysla ze Stany sa bezpieczne i od tych, ktorzy twierdza inaczej...
monroe Napisano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2006 Czyzby w USA aptekarze strajkowali ? Widzisz, w USA jak sam wiesz, są odpowiedniki leków, które wymienił (no wiem, aspiryna jest wszędzie). No ale np. z Cerutinem się nie spotkałem, z wapnem rozpuszczalnym również... Np. na moje gardło działa Cholinex, którego w USA nie ma. Amertilu na alergię również. Niektórzy po prostu chcą zabrać do USA parę leków, które są przez nich sprawdzone i dobrze są przez nich wchłaniane, więc Twój komentarz jest właściwie bezpodstawny... PS. My do dzisiaj bratu wysyłamy Biseptol, bo to jeden z niewielu antybiotyków, na który nie jest uczulony. Widziałeś biseptol w USA? Widzialem Cholinex. Takz biseptol. A wiesz, ze jak jakigo leku a aptece nie ma, to sprowadzaja na zyczenie ?? Widzisz, jak ktoś jest chory to nie będzie latał po aptekach w calym mieście, ani zamawiał i czekał. Zrozum, to bez sensu...
czeslaw Napisano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2006 Widzialem Cholinex.To dziwne, nie słyszałem o tym, żeby produkt GSK Poznań był obecny na amerykańskim rynku. Takz biseptol.Terpol Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne S.A. atakuje apteki w USA? Umknęło mi.A wiesz, ze jak jakigo leku a aptece nie ma, to sprowadzaja na zyczenie ??Jak rozumiem sprowadzają w ciągu pięciu minut i kosztuje to tyle samo, co w aptece w Polsce?Lubisz sobie utrudniać życie, człowieku
kubakj Napisano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2006 Lubisz sobie utrudniać życie, człowieku to nie ja utrudniam sobie zycie znajc producentow lekow.
kubakj Napisano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2006 A to lecisz do USA do ciupy czy do pracy? A w Polsce tylko w ciupie jest niebezpiecznie? To odrazu moze czołg wziąć ??
czeslaw Napisano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2006 Lubisz sobie utrudniać życie, człowieku to nie ja utrudniam sobie zycie znajc producentow lekow. OK, zmieniam na: jesteś życiowo nieporadny ze względu na producentów leków, co powoduje, że utrudniasz sobie życie
monroe Napisano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2006 Nie bylem, a jestes w stanie powiedziec, ze sa? Co innego slsyzalem do znajomych, ktorzy tam byli.A inna sprawa, ze nie o bezpieczesntwie jest ten temat. Teraz ruszy lawina postow od tych, ktorzy mysla ze Stany sa bezpieczne i od tych, ktorzy twierdza inaczej... Cytat z wytycznych IATA dołączonych do mojego biletu: "Ze względów bezpieczeństwa niżej wymienione artykuły nie mogą być przewożone w bagażu pasażerskim: - substancje gazowe pod ciśnieniem - w stanie zamrożonym, łatwopalne, trujące, takie jak butan, tlen, płynny azot, pojemniki ze sprężonym gazem, butle tlenowe; - materiały wybuchowe (...) - materiały łatwipalne ciekłe i stałe (...) - środki utleniające takie jak chlor, nadtlenki; - środki trujące takie jak środki owadobójcze, chwastobójcze, związki arszeniku oraz inne substancje biologiczne i chemiczne (...) - inne artykuły niebezpieczne jak środki drażniące, przedmioty wytwarzające pole magnetyczne; W ograniczonych ilościach mogą być przewożone środki medyczne i kosmetyki przydatne w trakcie podróży, takie jak dezodoranty, perfumy i lekarstwa zawierające alkohol (...) Gazu więc zabrać Ci raczej nie wolno
ketrab Napisano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2006 Moj bilet to ja sobie narazie sam wydrukowalem, wiec tego typu zalacznikow nie mam A bagaz pasazerskie to podreczny czy jakikolwiek? W sumie to pytanie czysto teoretyczne, bo raczej tego gazu nie wezme, kupi sie na miejscu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.