leszek Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 W lipcu lece na Floryde.Kto pracowal na Florydzie w hotelach i casynach?Jak to wyglada?Ci co werbuja obiecuja 7$ na godzine ,zalatwiaja spanie (Gdzie?)jedzenie i ewentualny dojazd do pracy,nad godziny itd.Chodzi o okolice Tampy. Pozdrawiam wszystkich, Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavel1975 Posted June 13, 2006 Report Share Posted June 13, 2006 W lipcu lece na Floryde.Kto pracowal na Florydzie w hotelach i casynach?Jak to wyglada?Ci co werbuja obiecuja 7$ na godzine ,zalatwiaja spanie (Gdzie?)jedzenie i ewentualny dojazd do pracy,nad godziny itd.Chodzi o okolice Tampy.Pozdrawiam wszystkich, 'obiecuja' jakby o zlote gory chodzilo, najnizsza krajowa to chyba 7,63/h Link to comment Share on other sites More sharing options...
aga_wrr Posted June 13, 2006 Report Share Posted June 13, 2006 'obiecuja' jakby o zlote gory chodzilo, najnizsza krajowa to chyba 7,63/h Nie wiem czy najnizsza "krajowa" zalezna jest od stanu (najnizsza stanowa) ... ale w Nevadzie wynosila $5,15 jak dobrze pamietam. Czyzby miedzy NV a FL byl az taki wielki rozrzut? :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
redoc Posted June 13, 2006 Report Share Posted June 13, 2006 bylem na FL w zeszlym roku. w lipcu raczej nie masz szans na porzadne prace (kelner, valet) bo to juz srodek sezonu na polnocy. potrzebuja zawsze w housekeepingu i w parkach. tam rzeczywiscie koło 7 zarobisz. i nie licz na nadgodziny. motele 70 / tydzien ale w 3 osobowym unicie. łatwo wynajac fajna chate - schodzi sie z kosztami do 100 za miesiac Link to comment Share on other sites More sharing options...
__jack__ Posted June 13, 2006 Report Share Posted June 13, 2006 Leszek a zkim sie tam wybierasz ?? bo te warunki pracy wygladaja podobnie do tych ktore mi obiecywano rok temu no i tez bylo to w okolicach tampy! szkoda tylko ze na obietnicach sie skonczylo ! firma nazywala sie u&k lagoon, byl to niby agencja pracy tymczasowej a wlascicielami firmy byli polacy! moja rada trzymaj sie jak najdalej od nich! jesli wybierasz sie z ta firma lub przez jakiegos innego "polskiego" posrednika moge Ci opowiedziec w wiekszych szczegolach jak to wszystko wyglada Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigguy Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 kto to przyjezdza do ameryki i szuka pracy u polakow ???? chyb jacys niespelna rozumu - jak chcecie pracowac z polakami to zostancie w polsce na cholere do usa przyjezdzac???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiekNYC Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 witam niezgodze sie z Toba bigguy, ja przyjechalem 18 miesiecy temu i zaczynalem u polskiego malarza za 8$ na start po 2 miechach mialem 9$. Zapiepsz niesamowity i rent niemaly ciezko bylo (bez jezyka rownierz). Uczylem sie jezyka i przez przypadek trafilem na superke (gospodzarz domu) i dostalem prace u amerykanina, teraz mam luzik- godziwa pensja i darmowe mieszkanko. Moge powiedziec ze mi sie udalo- mialem szczescie U polaka siedzialem 6miesiecy- nie polecam pracy u naszych- slabe pensje i duzo ciezkiej pracy. Zawsze mozna zaczac u polaka by przezyc a pozniej szukac cos lepszego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekN Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...t=6085&start=20 Z jednej strony 200tys USD na start dla informatyka i 4 tys miesiecznie oszczednosci za szesciogodzinny dzien pracy kelnera... A z drugiej strony 7-9/h za ciezki zapieprz... No, nie wiem, jak Wy, ale ja malo z tego rozumie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavel1975 Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 'obiecuja' jakby o zlote gory chodzilo, najnizsza krajowa to chyba 7,63/h ale w Nevadzie wynosila $5,15 jak dobrze pamietam. chyba zle sie rozumiemy, ja mowie o kwocie brutto Ty netto, ile zostanie po odjeciu taxow, ubezpieczenia i socjalu z 5.15$? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.