MisiuRider Posted June 17, 2006 Report Share Posted June 17, 2006 Witam. Chciałbym się zapytać jak to jest z studentami zaocznymi. Jak duża ilość takich studentów wyjeżdza na program typu W&T. Sam za rok będe studentem zaocznym i właśnie zaczynam analizować różne opcje. Ponieważ studia trzeba opłacać, a żeby opłacać w większości przypadków student musi mieć prace, ale jak chcemy wyjechać na W&T to wiadomo trzeba zrezygnować z pracy i napewno po przyjeździe z W&T szukać nowej. Troszke to skomplikowane dla studenta zaocznego. Aha i w ogóle czy student zaoczny też otrzyma wize J-1 bez problemu? Tak więc, ciężko chyba wyjechać jak się jest na zaocznych no chyba, że rodzice sponsorują studia to wtedy nie ma problemu:) ale kto tak ma:) Ps. Jestem nowy także Witam Wszystkich na Forum:) kurde zamiast edytuj dałem cytuj i post wpisał sie jeszcze raz poniżej, prosze o usunięcie tego poniżej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flame of Udun Posted June 17, 2006 Report Share Posted June 17, 2006 jako zaoczny mozesz jechac na Work and travel bez wiekszego problemu... jesli o to pytasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karus Posted June 18, 2006 Report Share Posted June 18, 2006 witam! nie ma znaczenie z jakich studiów jedziesz zaoczne czy dzienne jedno i to samo jechałem z takich i takich różnicy nie widze na w&t jak będziesz miał dobrą pracę to zarobisz na całe studia w jedne lato i położysz la..... na pracę w PL za 800zł pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
lipski Posted July 8, 2006 Report Share Posted July 8, 2006 witaj nowy kolego,ja jestem studentem zaocznym,skonzczylem wlasnie 1 rok studiow i wyjechalem na w&t.jestem wwlasnie w Destin Floryda,miasteczko bardzo ladne,bardzo bogate,mam stawke 8$ na h,niebawem bede mial 2 prace i drugie tyle.40 h w tygodniu,to policz sibie kolego czy to sie nie oplaca,ja pracowalem w polsce za 650 zl miesiecznie i pierwszy rok studiow oplacalem sobie sam,rodzice mi wylozyli kase na worka,ale jak wroce to im oddam i jeszcze mi wiele zostanie,takze bez obaw,analizuj,kombinuj,bo jest co tutaj ogladac i bedzie co wspominac!!pozdrawiam,jak masz jakies pytania to smialo pisz na emil825@wp.pl Pozdrawiam z Destin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.