monroe Napisano 29 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2006 Jak wiadomo "quartery" są zarówno "standardowe" jak i na reversie mają symbol danego stanu USA. Moje pytanie brzmi: czy jest w takim razie 51 różnych rodzajów quarterów (50 stanów + jedna standardowa), czy nie wszystkie stany są uwiecznione na tej monecie?Będę wdzięczny za odpowiedź. Moja dziewczyna chciałaby zebrać przez cały pobyt w Stanach wszystkie rodzaje ćwierćdolarówek Do tego mozna znalesc specjana quarter z 1976 wybita na rocznice rewolucji ktora rozni sie od standardowej. Mów mi jeszcze... Mam nadzieję, że nie została wybita w kolekcjonerskiej ilości 1 tys. sztuk...
kubakj Napisano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2006 Sa jeszcze inne okolicznosciowe "kłodry", bo sam takowe mam.
Pudy Napisano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2006 W obiegu znajduje sie obecnie niewielka ilosc monet z bledem. Sprawa stala sie glosna kilka miesiecy temu. Wartosc takiej "klotry" dochodzi do kilkuset dolarow. Kilka egzemplarzy sprzedawano na Ebay. O ile sie nie myle jest to "klotra" stanu Wisconsin i blad dotyczy kilku listkow kolby kukurydzy.
Flame of Udun Napisano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2006 OT czy nie OT oto odwieczne pytanie.... :?:
monroe Napisano 30 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2006 OT czy nie OT oto odwieczne pytanie.... :?: Zabiliśmy Ci ćwieka, co, Fiendix?
JacekN Napisano 7 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2006 Nie zapominajcie, ze monety roznia sie tez kodem mennicy. Niektore maja P, a inne maja D, czy S. Dobry kolekcjoner ma ta sama monete, ze wszystkich mennic, w ktorych byla bita.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.