ira Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 Witam Mam możliwośc wyjazdu na studia do Kanady. Studia i pobyt będę miała opłacony przez osobę która mnie zaprasza( nie jest to jednak osoba z mojej rodziny). Jednakże interesuje mnie to w jakim czasie dostałabym wize ( dokumenty zostały juz odesłane na wybrany colleg) i czy zanim przystapiłabym na studia to czy konieczny będzie 6 miesięczny kurs angielskiego? Dziekuje za konkretne odpowiedzi pozdrawiam pappa Link to comment Share on other sites More sharing options...
ira Posted June 30, 2006 Author Report Share Posted June 30, 2006 zapomniałam dodac ze w sierpniu skończe 20 lat Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekN Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 W sprawie wizy kontaktuj sie bezposrednio z ambasada. Oni Ci najlepiej wytlumacza. A jesli chodzi o angielski, to wszystko zalezy od szkoly, do ktorej skladasz papiery. Jest kilka sposobow na to. Jesli masz dwuletnia przerwe w nauce, to mozesz startowac np. z pozycji 'doroslego ucznia' i zdawac egzamin wstepny z jezyka angielskiego bezposrednio na uczelni. W moim przypadku bylo tyle ceregieli, ze po rozpatrzeniu tego wszystkiego wolalem powiedziec, ze w ogole nie mam dyplomu ukonczenia szkoly sredniej. Kazano mi wtedy zaliczyc dwa egzaminy wstepne. Jeden z matematyki, a drugi z angielskiego. Jesli angielski znasz dobrze (a powinnas, jesli chcesz tu studiowac), to bez obaw. A na matematyce mielismy dzialania na ulamkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.