mietek Napisano 12 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2006 hej, Chciałem odzyskać swój podatek zapłacony w usa w zeszłym roku (wyjazd na W&T). Rozliczłem sie "sam" (znaczy bezpośredników). Wszystkie domumenty wysłałem na początku kwietnia. Jestem pewny na 99% że wszystko było wypełnione dobrze, gdyż razem z kolegą wypłnialiśmy wszystkie dokumenty nawet je wysyłaliśmy tego samego dnia. I on dostał już czek jakieś dwa tygodnie temu. Istnieje poważne podejżenie że ktoś mi poprostu ten list zwinoł ze skrzynki (ktoś rozpruł moją skrzynke tego dnia jak przyszedł list do kolegi). Nie wiem po co komu taki czek jak i tak go nie zrealizuje ale mniejsza z tym. Chodzi o to jak mogę sprawdzić czy czek został do mnie wysłany, żeby mieć pewność co do założonej hipotezy i ewentualnie go unieważnić i poprosić o [beeep]likat. Wie ktoś z kim? Jak sie skontaktować w tej sprawie? Pozdrawiam
pat Napisano 12 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2006 Hej Ja tez wyslalam na poczatku kwietnia do IRSu rozliczenie i ciagle czekam na czek. Na www IRSu jest napisane ze 12 czerwca mial niby byc wyslany a do dzisiaj go nie ma..... jak cos to drugi wysla
mietek Napisano 12 Lipca 2006 Autor Zgłoś Napisano 12 Lipca 2006 hej, jak to sprawdzić na tej strone czy wysłali czek? A i kiedy się zorjętują że nie doszedł i kiedy wyślą nowy? Pozdrawiam
cavscout Napisano 12 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2006 hej,jak to sprawdzić na tej strone czy wysłali czek? A i kiedy się zorjętują że nie doszedł i kiedy wyślą nowy? Pozdrawiam http://www.irs.gov/individuals/article/0,,...d=96596,00.html
mietek Napisano 13 Lipca 2006 Autor Zgłoś Napisano 13 Lipca 2006 Wilekie dzięki, mój był wysłany 9 czeerwca i jeszcze go nie ma, także pewnie przepadl, teraz musze tam tylko zadzwonic i wysla nowy:-). Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam
ed23 Napisano 11 Marca 2013 Zgłoś Napisano 11 Marca 2013 HEJ, Mam pytanie, poniewaz jestem w trakcie wypelniania 1040NR-EZ form, 1. Jaka odpowiedz powinnam udzielic w tym zdaniu, jeżeli w stanach bylam do 30wrzesnia 2012, i do tego momentu posiadalam wize. Od tego momentu wiza moja stracila waznosc, a wiec powinnam wpisac jaki mam teraz status tak? Tylko jaki to status pon ang.? Dokladnie>? E. If you had a visa on the last day of the tax year, enter your visa type. If you did not have a visa, enter your U.S. immigration status on the last day of the tax year 2. Czy wie ktos moze jak to wypelnic punkt J.Czytalam te informacje na stronie u nich ale nie bardzo wiem który „tax treaty article” wybrac.. Za kazda probe odpowiedzi będę niezmiernie wdzieczna Pozdrawiam Ewa
ed23 Napisano 11 Marca 2013 Zgłoś Napisano 11 Marca 2013 hej. Czy ktos moglby przeslac swojego pita?? (bez danych osobowych oczywiscie) , chodzi mi o przyklad.Juz 3/4 wypelnilam i chcialabym spr czy dobrze.Pierwszy raz to robie dlatego pytam o to:) pozdrawiam Ewa
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.