ayan Napisano 26 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2006 Pat, Cztery lata temu wyjechalam do Stanow na internshipa na 18 miesiecy.Niestety wbito mi sekcje.Byl to dla mnie dramat,zwlaszcza ze wyjechalam do ukochanego i nie chcialam wracac do Polski na 2 lata.W koncu pobralismy sie i po wielu wizytach u roznych prawnikow, okazalo sie ze nawet jego obywatelstwo nie rozwiaze sprawy.Ale znalazlam prawnika,ktory zalatwil waiver.Jezeli chcesz sie odwolywac,to jest prawie100% szansa ze zalatwisz waiver.Niestety jest to kosztowne ok.2000 $.No i 6 miesiecy to chyba za krotko na zalatwienie sprawy( u mnie trwalo to 8 miesiecy),wiec warto przedluzyc internshipa.Jesli jestes zainteresowana-daj znac-dam ci emaila do prawnika.Z nim wszystko zalatwia sie online,ewentualnie przez tel.,ale ja nigdy z nim nie rozmawialam. Pozdrawiam
pat Napisano 5 Listopada 2006 Autor Zgłoś Napisano 5 Listopada 2006 Ayan, Skontaktuj sie ze mna jak mozesz! chodzi o 212
magdajan Napisano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2007 hej, jestem na intershipie na 12 miesiecy i mam 212, czy musze sie starac o anulowanie wpisu jesli chce przedluzyc intershipa o kilka miesiecy, bez planow zostania w stanach? z gory dzieki za wszelkie info. pozdro
tomekolodziej Napisano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2007 Nie potrzebujesz waiver.Potrzebny jest tylko jak chcesz tu zostac i starac sie np o zielona karte
mar.ta Napisano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2008 Przyjechalam na wizie J1. Mam sekcje 212(e). Zlozylam o przedluzenie o wize turystyczna, nadal czekam na odpowiedz (juz szosty miesiac, czyli i tak pobede sobie tu tak dlugo jak chcialam). Widze ze sa niejasnosci, czy ta sekcja nie pozwala tylko o staranie sie o wize imigracyjna czy mogla by mi ona przeszkodzic w uzyskaniu turystycznej (bedac tutaj). Czy powinnam byla starac sie o waiver?
riconek Napisano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2008 Nie jest prawda ze waiver kosztuje ponad 2000$ no chyba ze nie jestes za bardzo rozgarniety i potrzebujesz prawnika. Ja zalatwilem waiver kosztowalo mnie cos kolo 500$ i jakies 1.5-2 miesiace czasu. Troszke opisalem jak sie to wszystko zalatwia na ewiza.com
bogs Napisano 23 Maja 2008 Zgłoś Napisano 23 Maja 2008 hej. co robic? Czasu coraz mniej. Nadal nie mam decyzji w sprawie waivera.... i sie zastanawiam, czy moge sie starac o zmiane badz przedluzenie statusu, bez decyzji w sprawie sekcji 212(e)? czy mam czekac na odpowiedz, czy mozna wczesniej dzialac??
pat Napisano 24 Maja 2008 Autor Zgłoś Napisano 24 Maja 2008 moj chlopak zlozyl w pazdzierniku a w marcu dostal pozytywna odpowiedz! troche to wszystko trwa!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.