LEG1ON Posted July 13, 2006 Report Share Posted July 13, 2006 Zaczalem szukac pracy jakis czas temu po tym jak moja pierwsza okazala sie bynajmniej malo oplacalna. Jestem na W&T moge byc do konca wrzesnia w Stanach albo i troche dluzej. Jakis czas temu szukajac pracy znalazlem jedengo goscia ktory mi zlozyl taka oferte : mialbym byc jego personal asistant do konca wrzesnia ... zagwarantowalby mi darmowe mieszkanie w jego chacie, zarcie i wszedzie mialbym z nim jezdzic po okolicy. Na miesiac dostawalbym 1500 $ na czysto ( oplacilby mi mi zarcie chate i wszytkie inne wydatki + podroze razem z nim) ... mam tylko zapytanie czy ktos z was sie spotkal z czyms takim, albo takimi ofertami bo gdyby wszystko bylo tylko szczere z jego strony to byloby to idealne miejsce dla mnie tylko obawiam sie czy nie jest to jakis przekret albo cos :? .... zreszta dopoki nie bede absolutnie pewien ze nie jest to oszust to nie skorzystam. Tak dla wiekszego info napisale mi ze dziala w Real Estate na mala skale i potrzebuje kogos kto by mu zapisywal terminy spotkan, zaplacal wszystkie rachunki i robil zakupy etc... Jeszcze raz moja prosba - jezeli ktos juz sie spotkal z takim czym albo slyszal o takim czym jak personal assistant to prosze o posta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flame of Udun Posted July 13, 2006 Report Share Posted July 13, 2006 Jesli chcesz sie zabezpieczyc, jesli to jest w ogole mozliwe w takich sytuacjach, to: 1) kaz sobie placic co tydzien 2) koniecznie zostaw info swoim najblizszym gdzie i z kim bedziesz pracowal, adres, telefon itp 3) umow sie ze znajomymi ze zadzwonisz do nich w konkretny dzien - ew umowcie sie na haslo ktore wskaze ze masz problem ale nie mozesz mowic (oczywiscie jesli on nie jest polakiem ) 4) sprawdz czy jego firm naprawde istnieje moze smieszne ale duzo jest "dziwnych" ludzi w usa... (i nie tylko tam ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pat Posted July 13, 2006 Report Share Posted July 13, 2006 dowiedz sie czy to nie gej ) hihih zartowalam wiem, ze faceci maja uczulenie na tym punkcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.