joshika Posted July 20, 2006 Report Share Posted July 20, 2006 Witam wszystkich, za miesiac wybieram sie na Floryde, an wize Q i chcialabym sie zapytac jak powyzej??? We wtorek ide do konsula w Krakowie, ciekawe ja bedzie?? Pozdrawiam J Link to comment Share on other sites More sharing options...
justiki Posted July 26, 2006 Report Share Posted July 26, 2006 no wlasnie jak bylo? o co pytali? dostalas wize Q? prawdopodobnie jestes pierwsza osoba na forum, ktora sie o ta wize ubiegala... czekamy na szczegoly J. Link to comment Share on other sites More sharing options...
joshika Posted July 26, 2006 Author Report Share Posted July 26, 2006 Witam... a wiec to bylo tak: w poniedzialek dostalam petycje do raczki i zadzwonilam do Warszawy wieczorkiem a dzisiaj odwiedzilam konsulat.. tam zawsze rano sa kolejki, dobrze ze mam o przejscia tylko przez Maly Rynek i juz jestem na miejscu i w konsulacie jestem czestym bywalcem to widzialam jak wyglada sytuacja... Termin mialam na godz 9: 20 a przed 11 bylo po bolu... Lekko sie zdziwilam ze osoba w okienku chciala rozmawiac tylko po Polsku... moze z tego wzgledu ze znamy sie juz z widzenia.. Pan zadal dwa pytania: czym bede zajmowac sie na Florydzie i jakie obecnie zajmuje stanowisko w firmie amerykanskiej w ktorej pracuje... i jeszcze mnie poinstruowal zebym nie zapomniala na bramce w Stanach pokazac petycji z dolaczonymi dokumentami... poniewaz na wize Q nie ma jako takiego planu terningowego...tylko ogolnie jakie stanowisko.. i przyblizone daty, ktore nawet sie zmienily. Mialm zaczac od 24/8 a na formularzu stwierdzili ze mam byc juz od 1 sierpnia.. high time to pack my stuff.... Teraz musze grzecznie czekac na DHL ...mam nadzieje ze do piatku dostane dokumenty... a jutro robie rezerwacje bileciku do Fort Myers i leeecimmy... Jezeli jakies jeszcze pytania do smialo.. Czesc J Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigi Posted August 3, 2006 Report Share Posted August 3, 2006 witam na poczatku chcialabym pogratulowac otrzymania visy i mam pytanko do ciebie. poniewaz wlasnie siedze na florydzie i tez mysle w przyszlosci by wyjechac na intera, ale oprocz hot jobs na yahoo za bardzo nie wiem jak mam znalesc tego pracodawce. mozesz mi powiedziec w jakis sposob ty szukalas? i czy praca w foxwoods jest scisle zwiazana z kierunkiem twoich studiow?? dziekuje z gory za odpowiedzi i jeszcze raz gratuluje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
joshika Posted August 3, 2006 Author Report Share Posted August 3, 2006 czesc.. ..dzieki, fajnie ze sie odezwalas z florydy... pewnie troche goraco... .tak dla wyjasnienia nie jestem w foxwoods, i nie wybieram sie... skad przyszlo to namysl??? ... generalnie wyjezdzam z firmy Migacz.. wszystko zalatwione 10tego lece d Fort Myers... Oni wspolpracuja z AHA i maja szeroki wybor miejsc na florydzie ... co d obslugi przez firme M, bez zastrzezen, jezeli jest sie milym i w sposob kulturalny naciska i egzekwuje mozna wiele sie dowiedziec... A gdzie jestes na florydzie?? Pozdrawiam J Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigi Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 hej hej dzieki za odpowiedz. ja jestem niedaleko Tampy. ja tez mysle o intershipie, ale studiuje informatyke i chce w tym kierunku wyjechac, a ze mam rodzine na florydzie to sama sobie bede szukala pracdawcy, bo zalezy mi by byc w miejscowosci gdzie rodzinka. nie pozostaje mi nic innego jak zyczyc ci udanego lotu i udanego pobytu w usa Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.