Skocz do zawartości

nowe paszporty z cechami biometrycznymi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czy z wydawaniem biometrycznych jest wszystko ok, czy jak zwykle w pl cos je*ie?

pare dni temu uplynela waznosc mojego 10-letniego granatowego paska, ale wiem ze mimo to moge na nim wyjechac z usa i wjechac do pl. i gdy sie w koncu zdecyduje to przy okazji chcialbym miec juz nowy pasek. gdy ostatnio wyslalem mame do biura paszportowego w malborku, to nie mieli tam pojecia co i jak.

czy musze zglaszac sie osobiscie, czy mozna wyrobic paszport na odleglosc?

nie chce robic tego w tutejszym konsulacie bo strasznie zdzieraja. chyba ze szybciej od polskiego dostane amerykanski ;P

• Odpowiedzi 37
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
gdy ostatnio wyslalem mame do biura paszportowego w malborku, to nie mieli tam pojecia co i jak.

czy musze zglaszac sie osobiscie, czy mozna wyrobic paszport na odleglosc?

nie chce robic tego w tutejszym konsulacie bo strasznie zdzieraja. chyba ze szybciej od polskiego dostane amerykanski ;P

o paszport mozna aplikowac osoba trzecia (a nawet przez poczte) - tyle ze o paszport w PL aplikuje sie jesli ma sie staly pobyt... wiec jesli jestes w US, to...

anyway - paszport odebrac trzeba osobiscie - wiec tak czy tak, zostaje chyba konsulat.

nara, heh

Napisano
Paszporty bordowe sa wazne do wlotu do USA tylko do konca pazdziernika (czy moze poczatku pazdziernika).

Bzdura, kubakj, kto znowu tak Cię okłamał?! :D :shock: :roll:

LINK

Piszesz głupoty, zrób to dla mnie i nie strasz ludzi, proszę... :roll:

Sam nie strasz ludzi swoja "intelygencja".

Co ma MSWiA do prawa amerykanskiego? Te debile nic nie wiedza. Pozatym jest odpowiedz nie na pytanie. Tylko twierdza, ze paszport jest wazny do konta waznosci paszportu, no bo to prawda, tylko gdyby tak bylo, to USA nie wprowadzaloby tej daty jako koncowa date akceptowania paszportow niebiometrycznych, a przyjmowala wszystkie.

Wiec skoncz piepszyc glupoty i odwal sie ode mnie zazdrosniku mały.

Piszesz takie głupoty, jak wtedy, gdy okreslając się "ekspertem", próbujesz wmówić mi, że nadajniki 1800 GSMa nie są w Polsce montowane w miastach tylko poza.

Wkurza Cię to, że nie masz racji?!

Znajdź mi przepis, który mówi, iż do USA nie będą wpuszczani obywatele Polski z bordowymi paszportami od października 2006 r. Biometryczne wymagane są od października 2006 r. od obywateli krajów podlegających pod VWP.

Czekam niecierpliwie. Za dużo głupot, kubakj, "wygadujesz"... Udowodnij mi, że się mylę, proszę bardzo.

[albo wreszcie rusz głową i pomysl, że to co napisałes jest po prostu bez sensu]

PS. "Zazdrosniku mały"? A to a'propos czego, bo nie rozumiem. Tego typu obraźliwe "wycieczki osobiste" pod moim adresem swiadczą tylko i wyłącznie o Twoim IQ.

Napisano
o paszport mozna aplikowac osoba trzecia (a nawet przez poczte) - tyle ze o paszport w PL aplikuje sie jesli ma sie staly pobyt... wiec jesli jestes w US, to...

tak bylo do tej pory, a czy z biometrycznymi bedzie tak samo?

a jesli jestem w us "to..." co? bo staly pobyt mam.

Napisano
tak bylo do tej pory, a czy z biometrycznymi bedzie tak samo?

a jesli jestem w us "to..." co? bo staly pobyt mam.

a dlaczego procedura wydawania paszportu biometrycznego mialaby roznic sie od wydawania paszportu 'zwyklego'? taka procedura byla i jest opisana przez dolnoslaski urzad wojewodzki - sadze ze inni wojewodowie postepuja wedlug identycznych zasad - a jedyna zmiana dotyczy nowych wymogow co do zdjec. nic poza tym.

czyli 'nowe' zostalo przez wojewode juz uwzglednione w wymaganiach/procedurze.

nara, heh

Napisano

Paszprt bordowy w którym mam promese jest ważny do 2015 roku ,czy będe musiała z nowym biometrycznym paszportem iść po nową promese do konsulatu, czy będe mogła podróżować z dwoma paszprtami??

Pozdrawiam,

Zuzka

Napisano

Jade do Stanow na przełomie grudnia/stycznia czy wpuszczą mnie na bordowym paszporcie? Nie chce wyrabiac nowego bo jade na K-1. Pozniej i tak wymienie paszport ze wzgledu na zmiane nazwiska.... Jak to jest dokładnie z tym????

Napisano
Paszporty bordowe sa wazne do wlotu do USA tylko do konca pazdziernika (czy moze poczatku pazdziernika).

Bzdura, kubakj, kto znowu tak Cię okłamał?! :D :shock: :roll:

LINK

Piszesz głupoty, zrób to dla mnie i nie strasz ludzi, proszę... :roll:

Sam nie strasz ludzi swoja "intelygencja".

Co ma MSWiA do prawa amerykanskiego? Te debile nic nie wiedza. Pozatym jest odpowiedz nie na pytanie. Tylko twierdza, ze paszport jest wazny do konta waznosci paszportu, no bo to prawda, tylko gdyby tak bylo, to USA nie wprowadzaloby tej daty jako koncowa date akceptowania paszportow niebiometrycznych, a przyjmowala wszystkie.

Wiec skoncz piepszyc glupoty i odwal sie ode mnie zazdrosniku mały.

Piszesz takie głupoty, jak wtedy, gdy okreslając się "ekspertem", próbujesz wmówić mi, że nadajniki 1800 GSMa nie są w Polsce montowane w miastach tylko poza.

Wkurza Cię to, że nie masz racji?!

Znajdź mi przepis, który mówi, iż do USA nie będą wpuszczani obywatele Polski z bordowymi paszportami od października 2006 r. Biometryczne wymagane są od października 2006 r. od obywateli krajów podlegających pod VWP.

Czekam niecierpliwie. Za dużo głupot, kubakj, "wygadujesz"... Udowodnij mi, że się mylę, proszę bardzo.

[albo wreszcie rusz głową i pomysl, że to co napisałes jest po prostu bez sensu]

PS. "Zazdrosniku mały"? A to a'propos czego, bo nie rozumiem. Tego typu obraźliwe "wycieczki osobiste" pod moim adresem swiadczą tylko i wyłącznie o Twoim IQ.

Nigdzie nie pisalem, ze GSM1800 instaluja tylko poza miastami, wiec nie sciemniaj.

A czekac mozesz do [beeep]ej smierci, bo nie bede dla ciebie nic szukal, mozesz swojej babie lub matce kazac, a mnie to mozezs ladnie poprosic i jak bede mial chec, to ci znajde.

I to koniec mojej polemiki z toba ważniaku.

Napisano
Nigdzie nie pisalem, ze GSM1800 instaluja tylko poza miastami, wiec nie sciemniaj.

Nie?

Z forum ewiza:

Cos ci sie pomylilo, bo w miastach jest GSM900, a poza miastami GSM1800. Nie ucz mnie o rozmieszczeniu BTSow GSM, bo jestem specjalista sieci ruchomych.

Ważniak i ekspercik to Ty jesteś. A ja lubię ucierać nosa takim jak Ty z ogromną kolekcją kart kredytowych... :D

A czekac mozesz do [beeep]ej smierci, bo nie bede dla ciebie nic szukal, mozesz swojej babie lub matce kazac, a mnie to mozezs ladnie poprosic i jak bede mial chec, to ci znajde.

Gdybyś miał rację, to poparłbyś się dowodami i tak nie denerwował.

I to koniec mojej polemiki z toba ważniaku.

Jak Ty ostatnio tę magisterkę obroniłeś, skoro nawet nie wiesz co oznacza słowo "polemika"?! ;)

Pozdrawiam, kubakj! :)

Na drugi raz dokładnie sprawdź swoje informacje i zweryfikuj swoje "złote myśli"... :) A! Naucz się jeszcze przyznawać do błędów. Przyda się nawet Tobie, zapewniam... :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...