maciek_wlo Posted July 21, 2006 Report Share Posted July 21, 2006 Witam Wszystkich!! Mam do Was ogromna prośbę. Zależy mi na wyjeździę do USA ale mam pewne obiekcję a mianowicie. Rok temu ukończyłem studia mgr na kier pedagogika, pracuje w swoim zawodzie, mam 25 lat. Moje pytanie dotyczy: czy mam jakieś realne sanse na otrzymanie wizy np. H2B (lub innej mozecie mi doradzić) czy np. powinienem zapisać sie na studia podyplomowe aby było łatwiej w konsulacie. Kontaktowałm się z biurami zajmujacymi sie organizacją wyjazdów na H2B i otrzymywałem odpwidz, że mam wielkie szanse na otrzymanie wizy i to mnie zaczeło zastanawiać, czy to nie jest naciągana odpowiedz?. Może ktoś z Was był w podobnej sytuacji co ja? Proszę o pomoc w tym temacie bo wierze że na forum nikt nie bedzię mi ściemniał i powie jak to jest naprawde. Za wszelkie dopwiedzi wielkie dzięki. Pozdrawiam Maciek Link to comment Share on other sites More sharing options...
heh Posted July 21, 2006 Report Share Posted July 21, 2006 zacznij od tego... w jakim celu chcesz wyjezdzac? od tego zalezy rodzaj wizy i/lub sens korzystania z pomocy jakiegos biura. nara, heh Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek_wlo Posted July 21, 2006 Author Report Share Posted July 21, 2006 cel mojego wyjazdu: 1. pieniądze 2. życie w nowym środowisku, kuturze. Zapomniałem dopisać nie mam zamiaru zostać tam na całe życie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukk Posted July 21, 2006 Report Share Posted July 21, 2006 jesli chodzi o intership to raczej doswiadczenie i zmiana srodowiska, pieniadzy tam sie nie narobi za duzo przewaznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
heh Posted July 21, 2006 Report Share Posted July 21, 2006 cel mojego wyjazdu: 1. pieniądze 2. życie w nowym środowisku, kuturze.Zapomniałem dopisać nie mam zamiaru zostać tam na całe życie pytanie 2gie... wyjazd (pobyt) legalny, czy nie? nara, heh Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek_wlo Posted July 22, 2006 Author Report Share Posted July 22, 2006 tylko interesuje mnie wyjazd i pobyt legalny.pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
heh Posted July 22, 2006 Report Share Posted July 22, 2006 tylko interesuje mnie wyjazd i pobyt legalny.pozdro zatem, biorac pod uwage wyksztalcenie i to co napisal lukk - oferty biur (wizy h2b) wydaja sie najsensowniejszym rozwiazaniem. lec do biur; zbierz oferty, a pozniej znow wpadaj na forum, zeby skonfrontowac je z tymi, ktorzy juz na h2b wyjezdzali (vide: co biura oferuja jesli chodzi o czas trwania pracy, stanowiska, wysokosc zarobkow - a to co w rzeczywistosci okazuje sie byc na miejscu). nara, heh Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek_wlo Posted July 22, 2006 Author Report Share Posted July 22, 2006 masz racje HEH oskocze wszystkie biura i skonfrontuje ich oferty. Narka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.