ezquerro Napisano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2006 Juz ponad 2 miesice w stanach wiec czas kupic laptopa,niestety niemam czasu by przegladac internetu /dwie prace, do biblioteki daleko/ wiec pochwalcie sie w tym temacie co udalo wam sie kupic, gdzie i za jaka cene, albo wklejcie linka. Interesuje mnie laptop w cenie 800-1200$ , centrinio + karta graficzne[/code]
cavscout Napisano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2006 Juz ponad 2 miesice w stanach wiec czas kupic laptopa,niestety niemam czasu by przegladac internetu /dwie prace, do biblioteki daleko/ wiec pochwalcie sie w tym temacie co udalo wam sie kupic, gdzie i za jaka cene, albo wklejcie linka.Interesuje mnie laptop w cenie 800-1200$ , centrinio + karta graficzne[/code] http://www.ibuypower.com/mall/lobby.htm
thewiz Napisano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2006 Ja polecam Toshiby. Sama mam laptopa tej firmy i spisuje sie (odpukac) od roku fenomenalnie. Rok temu zaplacilam za swojego Satellite M45- S265 1200 $ (Bestbuy), ale w tej chwili ceny poszly naprawde ladnie w dol. Mysle ze to czego szukasz mozesz spokojnie znalezc w przedziale cenowym do 1200$ - teraz nawet i Sony mozna kupic za ta cene. Ponoc sa najlepsze. HP tez sa polecane. Inne firmy to juz raczej nie ta polka. (Szczegolnie popularny w USA Dell, u nich mozna najwyzej PC sobie zamowic) Sprawdz tez na www.bestbuy.com Lubie ten sklep i polecam kazdemu. Przy zakupie pamietaj, by zapytac sie o szczegoly rabatow, ktore udzielaja. Czesto sklepy przy sprzedazy nie informuja o szczegolach i potem klient nie wie, ze musi w odpowiednim czasie odeslac kupony by otrzymac zwrot kasy.
kubakj Napisano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2006 Ja polecam Toshiby. Sama mam laptopa tej firmy i spisuje sie (odpukac) od roku fenomenalnie. Rok temu zaplacilam za swojego Satellite M45- S265 1200 $ (Bestbuy), ale w tej chwili ceny poszly naprawde ladnie w dol. Mysle ze to czego szukasz mozesz spokojnie znalezc w przedziale cenowym do 1200$ - teraz nawet i Sony mozna kupic za ta cene. Ponoc sa najlepsze. HP tez sa polecane. Inne firmy to juz raczej nie ta polka. (Szczegolnie popularny w USA Dell, u nich mozna najwyzej PC sobie zamowic) Sprawdz tez na www.bestbuy.com Lubie ten sklep i polecam kazdemu. Przy zakupie pamietaj, by zapytac sie o szczegoly rabatow, ktore udzielaja. Czesto sklepy przy sprzedazy nie informuja o szczegolach i potem klient nie wie, ze musi w odpowiednim czasie odeslac kupony by otrzymac zwrot kasy. Mam ten sam laptop - kupiony grudzien 2005 za 1000$. Mam niestety 1 piksel ;(
Maxim Napisano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2006 Chcesz żeby ktoś zadecydował co masz kupić? Wyluzuj z robotą, poświęć trochę czasu i znajdź odpowiedni dla siebie sprzęt. Jak thewiz polecam ci Toshibe z serii Satellite. Jak już zdecydujesz się na konkretny model to najlepszych ofert szukaj na www.pricegrabber.com czy www.notebookreview.com a i jeszcze jedno, kupuj zawsze lepszą baterię, 12 cell będzie ok
ezquerro Napisano 10 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2006 qrde 2litery nie dialaja na tym kompie wie moe sie nie doytaie posiedialem na neie i nalalem os takiego: dell e1505 dual ore t2400 1,83 gh 1 mb l2 15,4 xga display true 1 gb ram 246mb ati x1400 80 gb 8 x d/dvd ombo burner bateria 6 ell gratis drukarka printer 725 ena 1262$ - 20 % rabat 1009,62 $ wolabym toshibe ale w tej enie nie nalalem ni lepsego. moe wy najdieie , jak nie to po niedieli kupuje tego !!!
tomek_kkk Napisano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2006 a co powiesz na taki: Inspiron E1505 link do review ktos kogo znam sobie zanabył taki sprzęt tylko że z trochę lepszą grafiką i mówi że jest wporządku. IMO cena ok $1k przystępna.
Wojtek-J Napisano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2006 Wrazenia ogolne z uzytkowania, pare szczegolow, testy wydajnosciowe i blizsze informacje latwo znalezc na www.google.pl Kupilem w tym roku Della Inspirona 1505 (czyli ten wlasnie, o ktory pytacie). Na stronie Della trzeba bylo wyszukac odpowiednia promocje (1 GB RAM gratis w podstawowej konfiguracji, oszczednosc ponad 100$) - przy samodzielnym wyborze elementow skladowych nie byla domyslnie oferowana, wiec mozna bylo kupic identyczna konfiguracje na dwa rozne sposoby i w dwoch roznych cenach. Zaplacilem za niego z przesylka i podatkiem 830$ bez mail-in-rebate (duza zaleta). Parametry: Intel Core Solo (Centrino) 1300, 1 GB RAMu, dysk 80 GB 5400, nagrywarka DVDRW, czytnik kart pamieci SD,MMC, ..., matryca 15,4, WiFi, grafika standardowa Intel GA 950, licencja na Windows XP Media Center. Wrazenie ogolne: srednie. Spasowanie elementow nienajlepsze - wyrazne szpary miedzy matryca, a obudowa. Widac to w ciemnosci pod odpowiednim katem. Czas pracy na bateriach - nie mierzylem go, ale subiektywne odczucie jest takie: nie ma rewelacji. Na pewno dokladne pomiary znajdziecie w testach (moze nawet w tescie powyzej, ktorego nie czytalem). Uklad klawiatury nie jest idealny, ale nie ma szczegolnie denerwujacych rozwiazan. Wielkim minusem jest srebrna obudowa, trzeba bardzo uwazac, zeby jej nie zarysowac, w prosty sposob mozna zostawic na nim rysy i obtarcia. Ergonomia bez wiekszych zastrzezen, przydaja sie przyciski sterowania multimediami na przednim panelu, dostepne bez otwierania matrycy. To wszystko uwagi ogolne - bez zaglebiania sie w wydajnosc komputera. Drugi sprzet, ktory kupilem: HP DV5000 (promocja w Circuit City, koszt 900$ z podatkiem po 200$ mail-in-rebate). Parametry: Intel Core Duo (Centrino Duo) 2300, 1 GB RAMu, dysk 120 GB 5400 Serial ATA, nagrywarka DVDRW z LightScribe, czytnik kart pamieci SD,MMC, ..., matryca 15,4 z [beeep]ym BrightView, WiFi, grafika standardowa Intel GA 950, pilot zdalnego sterowania, licencja na Windows XP Media Center. Wrazenie ogolne: swietne parametry za te pieniadze, ale jestem troszke rozczarowany zmiana obudowy. Rok temu na stronie HP zamowilem model DV4000, parametry nieco gorsze (dysk 80 GB 5400, procesor Pentium M 740 - nie bylo wtedy jeszcze CoreDuo i Solo, bateria 12 cells, WiFi z Bluetooth, ...). DV5000 jest nastepca DV4000, niewiele rzeczy sie w nim zmienilo. Obudowa w DV4000 byla swietnej jakosci, w nowszym modelu wyglada jednak minimalnie gorzej - dorzucono kawalek swiecacego plastiku wokol klawiatury, ktory moze ulatwia czyszczenie, ale wyglada gorzej niz w poprzednim modelu i nie pasuje idealnie do reszty obudowy - widac szpare miedzy tymi elementami. Moze mam pecha, a w innych egzemplarzach spasowanie jest idealne? Gdybym mial wybierac - ktory laptop zostanie dla mnie (a zaden nie zostanie, obydwa ida na sprzedaz) - wybralbym bez zastanowienia HPka. Wiele slyszalem o jakosci Della, nie mowie, ze sa zle - ale ten model nie przypadl mi do gustu (przede wszystkim obudowa, ten punkt ma dla mnie duze znaczenie - bo mam zwiazane z nim nieprzyjemne doswiadczenia). Co do baterii 12 cells. Moj DV4000 wytrzymuje na niej 7-8 godzin, ale wyraznie podnosi tyl laptopa - co nie zawsze jest wygodne i na pewno nie wyglada ladnie. Na ebayu kupilem zamiennik 6 cells za 55$ i bateria 12 cells bedzie tylko bateria podrozna (takie rozwiazanie wplynie przynajmniej pozytywnie na jej zywotnosc) - moze warto zrobic to w ten sposob (bateria 6 cells HP kosztuje 130$)? Pozdrawiam.
JacekN Napisano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2006 http://news.com.com/2061-11199_3-6105653.html I jeszcze cos takiego COMPUTER giant Dell is close to announcing its plan to build a new almost 1m sq ft manufacturing and logistics plant in Poland. ...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.