tomczas Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 witam. mam pare pytan dotyczacych ebay. 1.czy po zalogowaniu moge od razu korzystac z opcii buy now ? 2. czy kupujac z mojego konta moge skorzystac z czyjejs karty kredytowej ? czy beda z tym jakies problemy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sigwald Posted August 12, 2006 Report Share Posted August 12, 2006 Z obcji "buy it now" mozesz korzystac w kazdej chwili. Mozesz korzystac z czyjejs karty kredytowej (oczywiscie za jej zgoda), ale wowczas dane jej wlasciciela powinny zgadzac sie z tymi, ktore wprowadziles rejestrujac sie na ebay'u. Pamietaj o tym, ze nie karzdy w USA sprzedaje poza granice Stanow. Mozesz wyslac zapytanie do sprzedawcy, czy wysle zakupiony towar do Europy. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek_kkk Posted August 13, 2006 Report Share Posted August 13, 2006 dodam moje 3 grosze odnosnie ebay, niestety są to doswiadczenia negatywne:( mam juz duze doswiadczenie z allegro, prawie setka udanych transakcji, wiec z ufnoscia podeszlem do ebay, tymbardziej ze amerykanie niby sa uczciwi. prawie miesiac temu zamowilem instrukcje do samochodu na adres w stanach, nigdy nie doszla. Juz machnalem na te $15 reką, i wyszukalem taką samą isntrukcję na innej aukcji u innego sprzedawcy, mija juz ponad 2 tygodnie.. tez nic nie doszlo. Trzecia transakcja, radio samochodowe, tym razem doplacilem juz do przesylki kurierem z trackingiem wiec przesylka na drugi dzien juz byla dostarczona. Wniosek z tego taki: nie warto się żydzić i odżałować te $10 więcej bo wasza przesyłka wsiąknie, co z tego że złożyłem reklamacje w paypal, nic z tego nie będzie , stracona kasa i towar. dodam jeszcze ze sprzedawcy u ktorych kupowalem mieli 99% pozytywnych komentarzy, po pare tys. a jeden z nich to odpisal mi po 30 minutach (od wyslania kasy) ze towar juz wyslany i nawet wystawil mi pozytywa, to tak jakby sobie zadrwil ze mnie. Poprostu jak zobacza ze ktos placi z polskiego konta to wiedza ze mozna go olać. ------------------- das edit: MEA CULPA !!! wszystkie instrukcje doszly ktore zamawialem. ebay jest spoko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.